Megafon Instagram

Spania og stjernene

Spanias første astronomiske reisebyrå som vier seg til astro-turisme og vitenskapelige ferier er snart i gang.

Teleskopet på Calar Alto, Almeria.

Teleskopet på Calar Alto, Almeria.

Reisebyrået vil bli presentert på den internasjonale turismenmessen «Fitur» som åpner i Madrid den 21. januar. Deres hjemmeside www.astroandalus.com vil bli operativ samme dag, først på spansk, og noen uker senere også på engelsk.

José Jiménez, prosjektleder hos Dark Sky Advisors (DSA), som lanserer det nye reisebyrået sier at det vil være «eksklusive tilbud i sammenheng med observasjon av stjernehimmelen og andre turer hvor vitenskapen står i forgrunnen -. Som økoturisme eller geologi»

«Vi som jobber med dette prosjektet er et lite ungt team på seks personer som har utdannelse innen turisme og vitenskap,» la han til.

«Andalusia har jobbet hardt for å posisjonere seg som en av destinasjonene man bør reise til for astronomisk turisme. Det har den største observatoriumet i det kontinentale Europa og et stort antall stjernelys-reservat».

Radio-observatoret i Pico de Veleta, Sierra Nevada. I tillegg radioantennen, er det også 2 optiske teleskop her.

Radio-observatoret i Pico de Veleta, Sierra Nevada. I tillegg til radioantennen, er det også 2 optiske teleskop her.

Andalusia har flere stjenrelys-reservat enn noe annet sted i verden. Reservatene er områder der det jobbes aktivt for å motvirke lysforurensing og dermed gjøre himmelen klart synlig.

Astro Andalus kommer til å være basert i Centro Tecnológico Andaltec, i Martos, Jaén. Det er det største vitenskapelige sentrum i Sør-Spania. Der finnes det prosjekter innen mange områder av vitenskap og teknologi, inkludert astronomi.

Stjernehimmelen med dverggalaksen Antlia. Alle bildene i denne historien: Wikimedia Commons.

Stjernehimmelen med dverggalaksen Antlia. Alle bildene i denne historien: Wikimedia Commons.

Andalusia er på grunn av sine utmerkede forhold kjent som et av de beste stedene i Europa for stjerneobservasjoner. Der er det nesten hele året klar himmel og lite lysforurensning i regionens mer landlige områder.

Facebook Comments