Megafon Instagram

Plasthavet ved Almería

Det som ved første øyekast kan se ut som snø fra satelittbilder rundt Almería er det såkalte plasthavet der store deler av spanias frukt og grønnsaker blir dyrket. 

Mar Plástico El Ejido

Foto: Wikipedia

Store deler av det som produeseres for eksport i Spania, dyrkes i området rundt El Ejido, Almería og Níjar. Området kalles for Europas kjøkkenhage og når du for eksempel kjøper vannmeloner i butikkene i Norge, så kommer de som regel fra Almería-området.

Et annet kallenavn for dette området er plasthavet på grunn av de store mengdene med drivhus og plastdukene som brukes for å dekke avlingene. Hvis man kjører fra Málaga og mot Almeria langs kystvegen N-340 kan man se dette plasthavet fra bilvinduene. Plasthavet er også synlig fra fly og på satelittbilder som ligger ute på google maps. Vi har lagt ut en link til El Ejido på Google Maps her, der du selv kan zoome ut og se hvordan det ser ut fra luften, eller du kan zoome helt inn på drivhusene. (nei det hvite som du ser på bildet er ikke snø, det er plast).

Almeria plasthavet

Almeria fra satelittfoto. Kystvegen N-340 er den svarte stripen som tvers gjennom den øverste halvdelen av plashavet. Foto: Wikipedia

Facebook Comments