Megafon Instagram

Massedemonstrasjoner mot oljeboring

I morgen, lørdag den 18. oktober, mellom kl 18 og 19 blir det massedemonstrasjoner mot oljeboring på alle de 8 kanariøyene samt kl 19 i Barcelona, Malaga og Madrid.

Demonstrasjon mot oljeboringOver 30 kanariske motstandsgrupper har nå samlet sine krefter for å arrangere denne massedemonstrasjonen og ifølge pressemeldinger fra arrangørene forventes rundt 100.000 demonstranter å delta og saken vil også bli behørig dekket av media.

Mottoet for demonstrasjonene er: “Aquí vivimos, aquí decidimos: no a RePPsol” «Vi bor her, vi bestemmer og ikke RePPsol. Repsol skrives med en P, men i mottoet for demonstrasjonene har man lagt inn en ekstra P slik at man samtidig protesterer mot det spanske regjeringspartiet Partido Popular, som ofte bare omtales som PP.

I en liste med 11 grunner til å delta på demonstrasjone laget av gruppen Ecologistas en Accion nevnes blant annet at Spania ikke er som Norge der pengene fra oljeboringen kommer staten og befolkningen til gode. Det nevnes også at boringene skal foregå på så store dyp at det der stor fare for ukontrollerte utslipp. Megafon skrev tidligere om risikoen for at delfiner kan ta skade av støyen som boringene forårsaker. Les hele saken her…

Demonstrasjonene foregår på følgende plasser:
La Graciosa: Muelle de Caleta de Sebo
Lanzarote: Calle Real (Arrecife)
Fuerteventura: Pl de la Iglesia (Puerto)
Gran Canaria: Auditorio Alfredo Kraus; Las Palmas
Tenerife: Parque de García Sanabria
La Gomera: Pl de las Américas
La Palma: Pl de España (Los Llanos)
El Hierro: Plaza Santiago (Valverde)

På fastlandet demonstreres det på følgende steder:
Barcelona: centro de Plaça Catalunya kl 18:30
Málaga: El Muelle, Barco de Greenpeace, kl 19:00
Madrid: Puerta del Sol, kl 19:00
Bilbao: Pi, Arriaga (kl 13:00)

protest-spania

Mer informasjon om arrangementene finnes blant annet på Facebook siden for aksjonen som kalles for 18-O og på facebook siden for den ideelle organisasjonen Save Canarias.

 

Facebook Comments