Megafon Instagram

Ferieboom i Spania

Tusenvis av familier av alle nasjonaliteter vender seg nå til Spania for å unngå uro og kaos i Tunisia og Hellas.

playa-de-san-lorenzon

Playa San Lorenzo, Gijón. Foto: jlmaral.

Bare fra Storbritannia er det om lag 300.000 briter som skulle reist til Tunisia i sommer som har måtte tenke seg om etter at regjeringen frarådet å reise dit. De fleste lands utenriksdepartement fraråder å reise dit etter de nylige terrorangrepene.

Til og med restplasser til Hellas har minsket kraftig og fra Storbritannia har de i prinsippet opphørt helt. Grunnen er landets gjeldskrise og mange turister er bekymret for at det vil være vanskelig å ta ut penger fra minibanker. I tillegg skremmer rapporter som hoteller og restauranter ikke lengre får tak i importert mat og at de ikke lenger vil godta kredittkort men kreve kontant betaling.

De fleste av disse «omprioriteringene» av feriemål betyr at turen i stedet gå til Spania. Selv om det finnes terrortrusler selv mot Spania, er muligens Spania et trygt reisemål hvor du får mye igjen for pengene.

Spania har gjort store anstrengelser i de senere årene for å forbedre sitt rykte som turistmål. Infrastrukturen har blitt pusset opp, ansatte har fått opplæring og sikkerhet er økt. Dette gir nå tydelige resultater i turiststrømmene, fra 28 millioner besøkende i 1973 til årets estimerte tall på over 65 millioner kroner. Hvis du ser på rangeringen av World Economic Forum, Travel & Tourism Cometitiveness indeks, så er Spania nummer 1:
http://reports.weforum.org/travel-and-tourism-competitiveness-report-2015/economy-rankings/

playa-sardinero-santander

Playa EL Sardinero, Santander. Foto: Pedro Lopez.

Facebook Comments