Megafon Instagram

F1 varmer opp i Spania

Formel ett sirkuset for 2016 starter i dag med første runde av en fire-dagers førsesongtest på Circuit de Catalunya i Barcelona.

Ferrari

Ferrari

Den første dagen er det 11 sjåfører som har planlagt testkjøringer. Den første på banen var regjerende mester Lewis Hamilton. Den firedobbelte mesteren Sebastian Vettel som endte på tredjeplass i fjor, var også på banen med sin Ferrari. Jenson Button i McLaren var også blant de første ut. Han håper sannsynligvis at bilen skal være bedre i år enn fjorårets bil.

Hamiltons lagkamerat Nico Rosberg kommer til bli med på leken først på tirsdag. Det samme gjelder Buttons lagkamerat spanjolen Fernando Alonso.

Haas

Haas

Mercedes som har dominert de to siste F1-sesongene er forventet å være vanskelig å slå, også i år når det har bare vært noen mindre endringer i regelverket for denne sesongen. Neste år blire det derimot betydelig større forandringer, men testøktene i Barcelona kommer til å gi en indikasjon på hvordan det kommer til å gå.

De siste testsesjonene for 2016-sesongen vil bli holdt 1-4 mars også i Barcelona. Det første løpet går av stabelen den 20. mars i Melbourne, Australia.

De fleste lagene har allerede lansert sine nye biler på nettet og gjennom sosiale medier, men noen gjorde sin offisielle presentasjon til media i depoet i morges. Blant dem var Haas, det første amerikanskledede teamet i F1 siden 1986, og Renault som har tatt over det konkursrammede Lotus. Mercedes og Force India introduserte også bilene sine på banen.

Mercedes

Mercedes

Mer informasjon finnes på den offisielle websiden for Formel 1.

Facebook Comments