Megafon Instagram

Boligprisene i Spania

Tallene for første kvartal i år viser at boligprisene i nesten hele Spania fortsetter å stige for fjerde kvartal på rad.

hus-i-valenciaDe spanske boligprisene har det siste året økt med 2,4 prosent. Tallene kommer fra Ministeriet for Utvikling i Spania «, Ministerio de Fomento». Tallene er for første kvartal i år, sammenlignet med første kvartal i fjor og er basert på et utvalg på over 110.000 transaksjoner. Gjennomsnittsprisen per kvadratmeter er 1.492 euro. Sammenlignet med forrige kvartal har prisene steget med 0,2 prosent.

Den høyeste årlige prisøkningen er i Balearene, hvor Mallorca er det største markedet. De har hatt en prisøkning per kvadratmeter på 9,6 prosent. Deretter følger Catalonia (4,9%), Madrid (4,2%), Extremadura (3,7%) og Galicia (2,6%). I Comunidad Valenciana på Costa Blanca er prisveksten på det spanske gjennomsnittet, det samme gjelder på Kanariøyene, skriver dagsavisen El País.

Se de siste boligene til salgs på megafon.net her…

Julian Cabanillas

Julian Cabanillas

De eneste områdene hvor prisene har falt, er La Rioja (-2,2%), Baskerland (-1,9%), Cantabria (- 1,3%), Aragon (-0,1%) og Ceuta og Melilla (- 0,3%).

Ifølge boligportalen idealista.com forventer de seg en ti prosent økning i eiendomssalgene i år. Salget skal ifølge dem stige til 440.000 solgte boliger, en økning på nesten 40.000 sammenlignet med i fjor. Dette vil bety en reduksjon i bestanden av usolgte nye boliger med opptil 25%.

Julian Cabanillas, president i Servihabitat, mener at dette innbærer en konsolidering av eiendomsmarkedet i et «moderat, men vedvarende tempo.»

 

Relaterte artikler

Facebook Comments