Norsk Svenska English
Megafon
Alicante, Spania  Costa del Sol, Spania  Gran Canaria, Spania
Startside Utdannelse Stillinger Bo i Spania Tjenester Bolig Golf Torget Nyheter

Tjenester i Spania

Det finnes flere skandinaviske bedrifter som først og fremst tilbyr sine tjenester til skandinavere som bor i Spania. Dersom du ikke snakker spansk får du en enklere hverdag ved å bruke disse tjenestene. Det finnes for eksempel mange norsktalende "gestores" eller advokater som tilbyr hjelp med å søke om Social Seguridad nummer, NIE-nummer, Residencia eller annen kommunikasjon med myndighetene.

Telefon og internett i Spania

asesordetelefonia.es er en bedrift som hjelper nordmenn med å skaffe både internett, ADSL, mobilabonnement og alarm i Spania. De ansatte er skandinaver og leverer tjenester fra alle de store internett- og telefonoperatørene i Spania. Du kan også ta med deg ditt norske hustelefonnummer til Spania. Dette gjør at du kan ringe gratis til alle fasttelefoner i Norge selv om du bor i Spania. På denne måtene gir du familie og venner muligheten til å ringe deg på et norsk nummer noe som de selvfølgelig sparer mye penger på. Norsk telefonnummer i Spania bør bestilles før du flytter til Spania.

De leverer også alarm fra Securitas Direct. Skal du bo i enebolig eller rekkehus i spania anbefales det på det sterkeste å gå til anskaffelse av alarm. Finanskrisen har dessverre gjort at antallet innbrudd i private hjem har økt kraftig i Spania.

Her er hjemmesidene deres: www.asesordetelefonia.es

Forsikring i Spania

Du dekkes i utgangspunktet ikke av reiseforsikring dersom du skal bo og jobbe i Spania. Kontakt ditt forsikringsbyrå og sjekk hvilke regler som gjelder for din reiseforsikring.

Det beste er å tegne en forsikring i et Spansk forsikringsselskap etter at du har flyttet til Spania. Spanske forsikringsselskaper kjenner de spanske forholdene best og gir deg den beste forsikringen for et liv i Spania. Det finnes også skandinaviske forsikringsagenter som jobber for spanske forsikringsselskaper.

Private helsetjenester

Som EU-borger er du 100% dekket av det spanske helsevesenet. Det finnes ingen egenandeler ved bruk av lege eller andre helsetjenester. Dersom du ikke snakker spansk så kan det imidlertid være litt upraktisk å bruke den offentlige helsetjenesten. Da kan det være greit å tegne en avtale med ett av de mange private selskapene som tilbyr sine tjenester til utlendinger. Her er det mye å velge mellom. Disse selskapene har korte ventetider og noen av de tilbyr seg også å komme hjem til pasienten ved akutt sykdom.
Anything's possible if you've got enough nerve - J. K. Rowling
Linker Nyheter Bolig Nettstedkart Annonsere Kontakt oss      
Copyright 2008 - 2017 Megafon