Madrid   Barcelona

Severdigheter i Fuengirola

Severdigheter, opplevelser, fiestaer, aktiviteter og attraksjoner i Fuengirola. Tips, ideer, bilder og videoer fra Fuengirola.
Fuengirola og de nærliggende områdene har masse severdigheter og aktiviteter som passer både for barnefamilier og andre ferierende. Foruten den flotte stranden som strekker seg langs hele byen, finnes det både zoo, badeland, tivoli, akvarier, delfinshow, klatrepark, med mer. Offentlig transport er godt utbygd med både buss og tog, noe som gjør at det er enkelt og raskt å komme seg til populære steder som Benalmadena, Malaga, Mijas og Marbella.

Dyreparken i Fuengirola, Biopark er svært liten, men plassen er godt utnyttet. Dyreparken er innredet etter dyrenes naturlige habitater og du kommer svært tett inn på dyrene. I 2004 ble dyreparken kåret til Europas beste.

Dyreparken i Fuengirola
Dyreparken i Fuengirola
Om sommeren, dvs i juli og august, er det også åpen om kveldene og i noen av innhegningene byttes dyrene ut med nattaktive dyr. Det er også afrikansk tromme- og danseshow om sommeren. Inne i dyreparken er det to restauranter og en butikk som selger både souvenirer og andre fine gaveartikler.
Web: bioparcfuengirola.es

Badeparken i Mijas, Parque Aquatico Mijas, ligger helt på grensen mellom Fuengirola og Mijas Costa. Her er det vannsklier for både store og små, bølgebasseng og masse fontener og mindre basseng for barn i alle aldre. Det tar 15 minutter å gå fra Fuengirola sentrum opp til badeparken. Parken er åpen fra slutten av april til slutten av september.
Web: www.aquamijas.com

Slottet i Fuengirola
Castillo Sohail, Fuengirola

Fuengirola har også det største gatemarkedet på hele solkysten. Der kan du få kjøpt alt mellom himmel og jord av smykker, klær, sko, belter, frukt og så videre. Markedet holdes hver tirsdag på feriaplassen. I tillegg er det bruktmarked hver lørdag på feriaplassen, samt et mindre marked hver søndag ved moskeen.

Ved enden av stranda i Fuengirola ligger et lite slott som opprinnelig ble bygget i romersk tid. Slottet har blitt påbygd over flere omganger og har blitt brukt til å forsvare byen og speide etter inntrengere.

Aktiviteter for barnefamilier

Parasailing i Fuengirola

Aktiviteter i Fuengirola

I havna i Fuengirola finnes det et aktivitetssenter som driver med paragliding og motorbåter. Du kan leie fiskebåt, eller du kan leie vannscooter og vannjet. Det finnes også båter som tar deg med på delfinsafari.
Les mer om vannsport i Fuengirola...

Costa del sol har i flere år markedsført seg som Costa del Golf. Det finnes mange golfbaner like i nærheten av Fuengirola, nærmere bestemt i Elviria og i Mijas Costa.

Det finnes flere tennisbaner og padelbaner i Fuengirola. Det finnes også en minigolfbane og en skatepark like ved Eroski kjøpesenter.

Mijas Pueblo

Severdigheter i nærheten av Fuengirola

Mijas Pueblo er en hvit spansk landsby med vakker utsikt over hele Costa del Sol. Mijas er kjent for sine smale, fotogene gater, "eseltaxi" og tradisjonell keramikk. Det finnes også et fantastisk miniatyrmuseum i Mijas Pueblo. Det går buss 2 ganger hver time fra busstasjonen til Mijas Pueblo. Bussen tar ca 20 minutter og koster 1,2€.

Mijas har hvitkalkede hus, smale gater og masse suvenirbutikker, kafeer og restauranter. Utsikten fra Mijas Pueblo er fantastisk. Her er det muligheter for å få tatt noen fantastiske feriebilder. Hver onsdag og lørdag kl 1200 er det gratis flamencooppvisning på torget i Mijas.

Fra Mijas Pueblo kan du også gå opp til fjelltoppen, en stigning på 500 meter. Fra toppen har du utsikt til Malaga, Benalmadena og Fuengirola. På klare dager kan man se helt til Afrika.

Selwo Marina, Benalmadena

Nabokommunen Benalmadena ligger kun en kort kjøretur fra Fuengirola og har et bredt spekter av aktiviteter og attraksjoner som for eksempel Tivoli World, gondolbanen, Sea Life akvarium, Selwo Marina med daglige delfinshow, sommerfuglparken etc. Benalmadena har også en stor bypark, Parque la Paloma, med høns og kaniner som beveger fritt og er ypperlig for barnefamilier. Man kan ta tog eller buss til Benalmadena. Det går også ferge fra havna i Fuengirola til Benalmadena.
Les mer om Benalmadena.

Torremolinos ligger mellom Benalmadena og Malaga. De mest kjente attraksjonenen her er den store badeparken aqualand.es og krokodilleparken. Man kan ta tog eller buss fra Fuengirola til Torremolinos.

Marbella

Marbella er sentrum for jet-set livet på Costa del Sol. I Marbella finner du kjendiser, Saudiarabiske Prinser og vanlige turister siden om side og landskapet domineres av fantastiske herskapshus og flotte golfbaner. Marbella er lett tilgjengelig med buss eller bil og ligger bare en 30-minutters kjøretur fra Fuengirola. Den mest besøkte severdigheten i Marbella er Puerto Banús, havnen som er kjent for sin luksus og glamour. Luksusbiler og båter står linet opp foran de store motehusene, mens barene og restaurantene er fylt med turister og kjendiser fra hele verden. I Marbella sentrum bør du besøke Casco Antiguo med sine smale brosteinsbelagte gågater og smug. Franske balkonger og torg som er fylt med appelsintrær er noen av elementene som gir denne lille byen sin andalusiske sjarm.

Ronda, en liten by nord for Marbella, er rik på historie som bygger over en 120 meter dyp canyon. Det er en av de mest besøkte turistattraksjonene på Costa del Sol. Historisk arkitektur, vakre palasser og gamle broer gjør Ronda til en uforglemmelig opplevelse.

Gibraltar

Gibraltar, ligger ca to timers kjøring fra Fuengirola. I Gibraltar kan du ta gondolbanen opp til utsiktspunktet der du også kan se de berømte ville apene. Bare husk å ikke ha med deg noe spiselig når du kommer til utsiktspunktet, da apene har blitt vant til å stjele mat fra turister. Det er i det hele tatt ikke anbefalt å ha med seg hverken poser, vesker eller ryggsekker da apene er lynraske og veldig nysgjerrige. Gibraltar er også full av historie. Det er også populært å shoppe i Gibraltar. Det går daglige busser fra Fuengirola til La Linea og derfra kan du gå over grensen til Gibraltar. Husk pass. Dersom du skal kjøre, anbefales det å parkere i La Linea og gå over grensen. På andre siden av grensen kan du hoppe om bord i shuttlebussen som tar deg inn til sentrum.

 

Les mer om Fuengirola

Her har vi samlet noen nyttige artikler med informasjon om Fuengirola

Tienda de Cartuchos

September i Fuengirola

Oktober i Fuengirola

Badeland

Tivoli World

Aqua Park

Crocodile Park

Les mer om Fuengirola

 Fuengirola er en liten ferieby med 70.000 innbyggere og mellom 200.000 og 400.000 turister. Fuengirola ligger midt mellom Malaga og Marbella. Med bil tar det ca 30 minutter fra Malaga eller fra Marbella. Byen passer for alle som liker seg i sol og varme. Fuengirola har en av de peneste og lengste strendene på hele solkysten. Flere år på rad har så å si alle strendene i Fuengirola vunnet benevnelsen "Blue Flag" som er et kvalitetsstempel som går på renhet, tilgjengelighet og brukervennlighet. Skulle det bli trangt om plassen på stranda i August, kan man alltid stikke til bydelen Caravajal og slumre i en behagelig hengekøye eller Torreblanca der det er litt bedre plass. Fuengirola er vokst helt sammen med byen Mijas Costa som omgir Fuengirola.

Fra Feria de Pueblos

Linker | Nyheter | Reise | Bolig | Nettstedkart | Personvern | Annonsere | Kontakt oss

Copyright 2008 - 2019 Megafon