Megafon Instagram

Wipzona Costa Blanca

wipzona spaniaTom Bakke er gründer og eier av spanske Wipzona Network S.L. Han har siden 2003 bygd opp selskapet som i dag har 11 ansatte, hvorav 8 spanjoler, 2 norske og 1 hollender.

I dag fremstår Wipzona som et veletablert selskap og den eneste «norskeide” Internett Service Provider (ISP) på Costa Blanca. Wipzona leverer telefoni, Internett tilgang, samt innholdstjenester med tilbehør av produkter og tjenester.

– Et kundesupportteam som snakker de fleste språk, god kundeservice og evne til å integrere nye løsninger, er noen av våre sterke sider, sier Wipzona sjef Tom Bakke til megafon.net.

Ideen til å starte Wipzona kom i forbindelse med et økende behov for internet tjenester i regionen, samt behovet for nye utfordringer. Det var store muligheter i det spanske markedet. På denne tiden hadde Bakke allerede vært gründer i over 20 år, gjennom etablering av flere selskaper i Bergen, innen områdene Skipsindustri, vedlikehold og eiendom. Bakke hadde på det meste ansvar for over 250 ansatte innen kjemi, overflatebehandling, stillas med mer.

De teknologiske endringene skjer kontinuerlig, en foretning som Wipzona har derfor krevd en langsiktig strategi med perioder hvor større utbygging og investeringer har vært nødvendig. – Det har ikke bare vært enkelt å starte opp et Internett selskap i Spania. Utfordringene har stått i kø underveis, og ikke minst investeringene, sier Bakke.

Medarbeiderne – et konkurransefortrinn
Det er menneskene som arbeider sammen i Wipzona som utgjør kjernen i vår virksomhet og som igjen har bidratt til at vi idag har over 2000 fornøyde kunder på Costa Blanca, sier Bakke.

De ansatte i en teknologisk service avdeling er svært viktig for å kunne lykkes. De aller fleste av Wipzonas ansatte har solid bakgrunn og universitetsutdannelse.

– Vår kompetente supportavdeling snakker de fleste språk. En teknisk avdeling med solid kunnskap gir oss styrke i et marked med stadig nye brukerbehov, dette skiller oss fra våre konkurrenter, sier Bakke, som legger vekt på at det er svært positivt å ha spanjoler som ansatte – De er dedikerte og lojale medarbeidere!

Bredt kunde- og produktspekter
Wipzona har et bredt kundegrunnlag fra sykehus, hoteller, banker og andre bedrifter, i tillegg til et stort antall privatkunder. Det innebærer at Wipzona har alt fra standard løsninger for den enkelte privatperson, til mer omfattende tjenester og leveranser for bedrifter med større behov. Eksempler på det er leveransene til SHA Wellness Clinique og Lope de Vega Hotell med flere.

Fremtiden handler også i stor grad om innhold på internett, noe smarte TV løsninger er et eksempel på. Wipzona vil i løpet av 2014 lansere gratis TV kanaler for sine kunder. Flere typer innhold, kombinert med høyere krav til kvalitet og kapasitet krever en stadig utbygging av infrastrukturen. Gjennom nærhet til kundens preferanser, vil vi være godt rustet til å møte fremtidens behov! avslutter Wipzona-sjefen.

Facebook Comments