Megafon Instagram

Volvo Ocean Race, Alicante

I Alicante er nå seilsportens elite på plass for verdens største og mest prestisjefylte kappseiling jorda rundt.

Prins Carl Philip

Foto: Prins Carl Philip

Løpet tyvstartet med et kort «In-Port Race» sist lørdag og den svenske prins Carl Philip var med som invitert i den svenske SCA båten. Den svenske lagbåten SCA er den eneste som har utelukkende kvinnelige mannskap og det er første gang på 10 år at det er et damelag med. Mannskaper er begrenset oppad til 8 seilere, men for helt kvinnelige bestninger, kan de være 11. I tillegg var det en reporter med om bord, som ikke skal delta i selve løpet.

Kappseilaset starter i Alicante denne helgen og avsluttes med målgang i Göteborg og et avsluttende In-Port Race i hjertet av byen den 27. juni 2015. Ruten består av ni etapper med stopovers i Cape Town (Sør-Afrika), Abu Dhabi (UAE), Sanya (Kina ), Auckland (New Zealand), Itajaí (Brazil), Newport (Rhode Island, USA), Lisboa (Portugal) og Lorient (Frankrike). En 24-timers pit-stop i Haag (Nederland) er planlagt mellom Frankrike og Göteborg. Linjelengden er 71 745 km, noe som er nesten to ganger omkretsen av jorden, gjør denne konkurransen til verdens lengste idrettskonkurranse.

Hver havneby som blir besøkt av konkurransen under et havnestopp er vert for en festival-lignende hendelse som varer i ca to uker med gratis underholdning og aktiviteter for både store og små. Da finnes det også nok av muligheter til å få et innblikk i hva deltakerne går gjennom. I den forrige utgaven av Volvo Ocean Race besøkte totalt 2,9 millioner mennesker konkurransens ti havnestopp.

Før havneracet i Alicante ble Sveriges prins Carl Philip utfordret av konkurransens mediadirektør Jon Bramley til å klatre i masten på båten SCA. Han svarte at «jeg gjør det hvis du gjør det», men Jon Bramley feiget ut. Prinsen klatret fortsatt 30 meter opp i masten og tok en «selfie» som nok blir en klassisk «en unik opplevelse,» sa Carl Philip etterpå.

Se programmet for hva som foregår i Alicante disse dagene på Volvo Ocean Race sine websider: www.volvooceanrace.com

Route Volvo Ocean Race

Volvo Ocean Race 2014 – 2015. Klikk for stort bilde.
Foto: Wikimedia

 

Facebook Comments