Megafon Instagram

Virgen del Carmen

På kvelden den 16. juli feires fiskernes og sjømennenes skytshelgen Virgen del Carmen i de fleste kystbyer og fiskevær i Spania og Sør-Amerika.

virgen-del-carmen

Virgen del Carmen i La Cala de Mijas.

Mest populær er feiringen i Andalusia, der fiskevær og tettsteder langs kysten har fargerike prosesjoner med den blomster-dekkede Jomfruen. Hun bæres alltid ned til stranden og i enkelte byer sjøsettes hun i en båt og andre byer bæres hun rett og slett ut i vannet. Hele befolkningen går fra mann av huse og alt avluttes ofte med et stort fyrverkeri.

Selve feiringen varierer fra by til by, noen byer har feiringer selv dager etter. I Malaga er prosesjonen, både 16 og påfølgende søndag. Festivalen er spesielt viktig der det er fiskerbefolkning som i Estepona, Fuengirola (Los Boliches), Torremolinos, Vélez-Málaga og i Rincón de la Victoria.

Virgen del Carmen er en benevning av Jomfru Maria og har sine røtter i det gamle testamentet når den aldrende profeten Elias ble en eremitt på Karmelfjellet «Monte Carmelo». Hundrevis av år senere, da pilegrimene kom i profetens fotspor, ba de om beskyttelse under reisen fra «Our Lady of Mount Carmel», som senere førte til Virgen del Carmen og festivalene som nå feires.

Virgen del Carmen i La Cala de Mijas

Virgen del Carmen på stranden i La Cala de Mijas. Foto: Erixon Consulting

Facebook Comments