Megafon Instagram

Vinterværet slår til

En polarfront har kommet inn over hele Spania og gir uvær, kulde, regn og til og med snø i enkelte deler av landet. Ifølge meteorologene er vi nå inne i vinterens kaldeste uke.

15-2-2016-spaniaPolarfronten kom inn på søndag med storm og avskar Galicia fra resten av Spania i hel en time på grunn av snø. Havnen i Tarifa måtte stenge på grunn av sterk vind og i flere byer ble veiene er oversvømmet av stigende elver. I Sevilla kom det inn over 100 rapporter om hendelser forårsaket av fallende gjenstander. I Aroche i Huelva fikk en tre år gammel gutt en bjelke i hodet og døde.

Værmeldingen lover fortsatt storm i dag, kombinert med regn noen steder og snø som det dessuten kan bli rikelig av i nord. Denne pleier alltid å innebære trafikkvanskeligheter og også helt stengt veger. I tillegg vil temperaturen synke, særlig om natten. I Nord Andalusia (Sierra Morena) ventes det nattetemperaturer ned til minus ti grader. Snøgrensen i sør ventes å ligge mellom 600m og 800m, mens lengst nord i Spania går snøgrensen helt ned til havnivå.

15-2-2016-madrid
15-2-2016-barcelona
15-2-2016-granada
15-2-2016-torrevieja
15-2-2016-fuengirola

Værutsiktene ser litt kalde ut for hele den iberiske halvøy og Balearene i løpet av denne uken, men deretter forventes våren å være på trappene.

Facebook Comments