Megafon Instagram

Vinteren har kommet

Vinteren kom til slutt selv til Spania. I løpet av den siste helgen raste temperaturen i nesten hele landet og væradvarslene avløser nå hverandre.

Vinter i Toledo

Toledo, Castilla-La Mancha

Spanias nasjonale meteorologiske institutt (AEMET) har utstedt en oransje varsel (klasse 2) for mellom 22 og 24 centimenter av snø i Asturias for i dag. Totalt er 38 provinser i 15 regioner i beredskap for sterke bølger, regn, kulde, snø og vind.

De oransje advarslene for snø gjelder i Andalusia, Cantabria, Castilla y León, Navarra, Valencia, Baskerland og Asturias. Mens Madrid har gul advarsel (klasse 1 advarsel) for snø. I Sør-Spania og Balearene ligger snøgrensen på mellom 900 og 1300 meter over havet. I Nord-Spania er den mellom 500 og 900 meter.

Temperaturen er ventet å falle til -9 grader på de spanske høylandet i skianlegg som Guadalajara og i fjellene rundt Madrid. For Malaga kommer advarsler om sterk vind som kan nå over 70 km/t. De afrikanske enklavene Ceuta og Melilla og sørvestre fastlandet i Cadiz kan få kraftig nedbør, og Galicia og Kanariøyene kraftige bølger.

Siste nytt om været
Totalt 32 bussruter i provinsene Guadalajara, Cuenca og Albacete har blitt påvirket av værhendelser, noe som medførte at 490 studenter ikke kunne følge undervisningen.

Emergency Military Unit (UME) har 1.500 soldater klare til å handle hvis det er nødvendig for å administrere den første vinterstormen, som har 38 provinser i beredskap for snø, kulde, bølger, vind eller storm.

Totalt 70 fly har vært på tining på Madrid-Barajas flyplass etter snøfall i går kveld, 35% mer enn gjennomsnittet denne sesongen, ifølge Iberia.

Ni provinsielle veier er helt stengt for trafikk i Lugo, der det har falt en meter med snø. Road A337 på Puerto de la Ragua i Granada-provinsen er delvis stengt for trafikk på grunn av snøfall.

Historisk
Det forventes ingen snø på Costa del Sol. Det siste snøfallet i Málaga var den tredje februar 1954. Et bilde av hendelsen er under.

vinter i malaga

Málaga sentrum, den 3 februar 1954