Megafon Instagram

Verdens største cruiseskip til Malaga

Oasis of the Seas gjør akkurat nå  et 12 timer lang opphold i Malaga som er den første havnen i Europa til det store skipet.

Oasis of the Seas

Oasis of the Seas
Foto: Wikipedia

Skipet forlot den 1. september fra Fort Lauderdale i Florida, og antall passasjerer på denne turen er ca 5.100 (maks kapasitet er 6300) og et mannskap på over 2200. Passasjerene består av 60 forskjellige nasjonaliteter, inkludert 200 spanjoler er på tur. Skipet legger til KL. 08:00 om morgenen og stopp på. 20.00, alle som er interessert i å se den, men har ikke tid i dag får en ny sjanse den 25. september.

Det faktum at skipet har vært på sjøen i 6 dager i strekk nå betyr at de fleste passasjerer er svært tagget på å komme i land. Det er organiseres mye for passasjerene, et trettitalls  turistbusser er innleid for turer til blant annet Granada, Ronda og Marbella. Ca femten busser vil også gå i shuttle mellom cruiseterminalen og Plaza de la Marina. Málaga kommune har organisert et program for passasjerene mellom klokken 10 og 14:00 med ulike kunstneriske innslag. Det er anslått at den økonomiske netto bare for Malaga er rundt 400.000 € for dette besøket.

oasis malaga

Oasis of the Seas – utsikt fra promenadedekket. Foto: Steven & Katherine (Flickr).

Fakta om Oasis of the Sea
M / S Oasis of the Seas, sammen med søsterskipet M / S Allure of the Seas, verdens største cruiseskip. Hun ble bygget ved STX Finland Cruise Pernovarvet i Turku i 2009 for Royal Caribbean International. Skipet er 356 meter lang og har 2700 hytter, hytter er 18 kvadrat fot, men det er suiter på opptil 156 m². Det er en taubane, et kasino, en minigolfbane, fire svømmebasseng, volleyball-og basketballbaner, fornøyelsesparker og barnehager for barn. I tillegg har skipet en park med mer enn 12.000 planter.

Facebook Comments