Megafon Instagram

Verdens første solbil

Et selskap i Málaga lanserer verdens første soldrevne bil, et to-seters kjøretøy primært designet for urbane miljøer. bilen heter mö.

solbil-1Bilen er bygget av 70-80% resirkulerte materialer, og har en rekkevidde på 50-90 kilometer. Hvis den brukes som et vanlig urbant kjøretøy, dvs. 10-25 km per dag, så rekker bilens solceller for ladingen og utslipp av karbondioksid vil følgelig være 0. Kjører man lengre får man koble den til strømnettet i løpet av natten og da blir de beregnede utslippene av karbondioksid til 0,001 kg/km. Bilen inviterer også til trening, siden den også har innebygde pedaler.

Bilen kombinerer komforten til en vanlig bil med fordelene av en elektrisk sykkel. Gjennom sin tekniske struktur, kan den bli registrert som en tandem tricycle, noe som betyr svært lave kostnader for forsikring og skatt og det er heller ikke nødvendig med førerkort.

Bilen er liten og veier bare 85 kg, så den er lett å parkere og siden den maksimale hastigheten bare er 50 km per time, så bør det ikke bli for mange fartsbøter. Bilen har moderne fleksible solcellepaneler, litium batteri og børsteløse motorer.

solbil

Bilen ble presentert på klimatoppmøtet i Paris og er designet både for å bli solgt helt nøkkelferdig, men også som et kit. Du kan nå søke om å bli en betatester. Prisen på en bil er satt til € 4500. Leveransene av settene og de ferdigmonterte bilene er ventet å starte neste år. Kooperativet heter Evovelo S.Coop.And. og ligger på Calle Pinzón 10 i Málaga. Mer informasjon om koperativets hjemmeside: http://www.evovelo.com