Megafon Instagram

Valgets eneste partiledardebatt

De fleste har sikkert fått med seg at det blir nyvalg i Spania. I kveld kringkastes valgets eneste partilederdebatt og alle de viktigste aspirantene deltar.

valgdebatt-spania-2016De siste valget førte til en politisk fastlåst situasjon og Spania er i dag styrt av en vaktmesterregjering. Forhåpentligvis vil nyvalget den 26. juni endre på det. Valgkampen er i full gang, og den eneste partilederdebatten er i kveld. Den produseres av TV akademiet og sendes på de fleste spanske TV-kanalene.

Debatten starter kl 22:00 den 13/6 og er delt inn i 4 blokker. Debatten forventes avsluttet rundt kl 00:30.

For Partido Popular deltar fungerende statsminister Mariano Rajoy, for det sosialdemokratiske partiet PSOE deltar partileder Pedro Sánchez. Den liberale sentrum-høyre partiet Ciudadanos representeres ved sin leder Albert Rivera. Venstrekoalisjonen Unidos Podemos involvert med Podemos leder Pablo Iglesias.

Den siste store meningsmålingen viser at valgdeltakelsen vil bli høy, men at hele 30 prosent av velgerne ennå ikke har bestemt seg. Derfor er kveldens debatt mellom partilederne av høyeste interesse, da den kan avgjøre valget.

Vi som ikke er spanske statsborgere kan ikke delta i valget, men å se debatten på TV er jo en annen sak. Hvordan utfallet av valget enn måtte bli, så er det sannsynligvis positivt for Spania hvis resultatet blir en fungerende regjering og ventetiden avsluttes.

 

Facebook Comments