Megafon Instagram

Uvær på vei mot Spania

Et lavtrykk som kommer inn fra Atlanterhavet, vil forårsake en betydelig endring i været i de fleste områder av Spania de kommende dagene.

Det forventes at atmosfæren vil bli svært ustabil og forårsake store nedbør og stormer, noe som er svært uvanlig langs Costa Blanca og Costa del Sol i August.

Oppdaterte advarsler for mandag 28. august:
Gul advarsel er utstedt for kraftig regn og storm i flere provinser, blant annet i provinsene Valencia og Murcia. For Málagaprovinsen er det ustedt Orange advarsel  med opptil 100 liter nedbør per kvadratmeter per time.

Dette er advarslene som er blitt utstedt av AEMET på lørdag og søndag.

Mellom mandag 28. august og onsdag 30. august er det sannsynlig at lavtrykket vil bevege seg mot den sør-vestlige delen av Spania og holde seg i dette området den første delen av uken, noe som forårsaker regn over mesteparten av Spania. Det er sannsynlig at den tyngste nedbøren og stormen vil oppstå i sentrale og sørlige deler av landet, spesielt i den østlige delen av Andalucia og i Castilla-La Mancha og Madrid. Valencia og Murcia på Costa Blanca ser ut til å få noe regn og torden på mandag, tirsdag og onsdag formiddag.

AEMET understreker imidlertid at små endringer i posisjonen for lavtrykksområdet vil kunne påvirke fordelingen og intensiteten av nedbøren.

Dette er værprognosene for mandag, tirsdag og onsdag:

Værvarsel for mandag 28. august 2017. Foto: eltiempo.es

Værvarsel for tirsdag 29. august 2017. Foto: eltiempo.es

Værvarsel for onsdag 30. august 2017. Foto: eltiempo.es

 

Facebook Comments