Megafon Instagram

Utbygging av Plaza Mayor

Det store shopping- og underholdningssenteret, Plaza Mayor, ved siden av IKEA i Málaga skal utvides betydelig.

plaza mayor malaga

Centro Comercial Plaza Mayor, Málaga.
Foto: Wikipedia

Det vil være en utbygging på totalt 30.000 kvadratmeter som vil generere totalt ca 1000 nye arbeidsplasser. Første byggetrinn vil omfatte 17.000 kvadratmeter og 90 butikker med 700 ansatte. Investeringen for første fase er 70 millioner euro og byggingen vil starte senere i år. Åpningen er anslått til midten av 2017 og rekrutteringsprosessen vil bli igangsatt i begynnelsen av 2017.

Den andre utbyggingsfasen av komplekset vil starte så snart den første fasen er fullført, og forventes å være ferdig innen 2019. Investeringen er på 45 millioner euro og dekker et område på 13.000 kvadratmeter med 300 ansatte.

plaza mayor skisse

En skisse av projektet

Den nye delen av Plaza Mayor vil bli kalt «Malaga Designer Outlet» og hvor det vil være butikker hvor det tilbys produkter fra nasjonale og internasjonale merkevarer med rabatter på mellom 30% og 70%. Alt er tenkt å primært tilhøre luksussegmentet og utformingen av bygget kommer til å være inspirert av andalusisk arkitektur. Ambisjonen er at det skal føles som om du går rundt i gatene i en by og shopper.

I tillegg til butikker, vil det bli 600 nye parkeringsplasser. Ekspansjonen skjer øst for det eksisterende anlegget og vil oppta en del av de eksisterende parkeringsplassene. Disse parkeringsplassene vil i stedet være under bakken. Det vil være én parkeringsplass per 13 kvadratmeter med butikklokaler, noe som er vesentlig bedre enn de lovpålagte kravene som er én parkeringsplass per 20 kvadratmeter.

Fakta om Centro Comercial Plaza Mayor, Malaga
Senteret åpnet i 2002 og har 142 virksomheter som butikker, restauranter, kino, bowling og mye mer. Senteret har 3.200 parkeringsplasser og en stasjon for lokaltoget C1 som går mellom Fuengirola og Malaga. I 2014 ble det registrert mer enn 9 millioner besøkende med en omsetning på 97 millioner euro.