Megafon Instagram

Unngå drukning

Badesesongen har startet for alvor og dermed også tilhørende drukningsulykker, dessverre oftest på grunn av dumhet.

red-warning-flag

El Altet

I dag druknet en 47 år gammel rumensk mann på stranden mellom Playa El Altet og Urbanova i Elche. Mannen badet på tross av at det var rødt flagg på stranden.

Orihuela Costa

En britisk kvinne, 57 år druknet på stranden Campoamor på Orihuela Costa i forrige uke. Kvinnen valgte å svømme selv om livvaktene hadde heist rødt flagg på stranden, noe som betyr at det er forbudt å bade.

Guardamar

Livvakter fra Røde Kors i Guardamar (Alicante) reddet tirsdag i forrige uke livet til et ektepar som nesten druknet på Playa del la Roqueta. Også i dette tilfellet var det røde flagget heist men paret valgte å trosse forbudet noe som nesten kostet dem livet. De ble tatt av de sterke understrømmene og ikke klarer å komme seg i land. Flere badevakter deltok i redningsarbeidet som heldigvis endte godt.

Torrevieja

På onsdag i forrige uke druknet også en svensk mannlig turist på La Mata stranden i Torrevieja. Det var andre badende som oppdaget mannen og fikk ham opp av vannet. Mannen var fortsatt i live da han ble hentet opp av vannet, men døde like etter at han ble brakt på land.

Torrevieja kommune har utrolig nok ennå ikke fått på plass noen badevakter for sesongen og derfor er det heller ingen varsling om det er trygt eller farlig å bade på strendene.

Badende i Torrevieja bes om å utvise sunn fornuft og forsiktighet inntil badevaktene er på plass.

badeforbud

Det er alltid en grunn til at det er heist røde flagg, kan det være sterke understrømmer, brennmaneter, haier mm. Foruten død, kan det bety store bøter for å trosse badeforbudene.
Les mer om det her: Ulydige badegjester bøtelegges.

Facebook Comments