Megafon Instagram

Ulydige badegjester bøtelegges

Nå som sommeren nærmer seg for alvor, øker politiet antallet kontroller på strendene. Flere kommuner har innført strenge bøter for alle slags lovbrudd.

strand-rodt-flaggEn av kommunene er Guardamar på Costa Blanca. I fjor fikk tre badegjester bøter for ikke å adlyde badevaktenes formaning om å gå opp av vannet når det røde flagget var heist. De fikk bøter på til sammen 450 Euro. I år forsterker Guardamar kommune overvåkingen av strendene. Når det gjelder de ambulerende selgere på Avenida Europa, så innleder kommunen et samarbeid med Guardia Civil.

Lokale politistyrker kommer fra den 10. juni til å overvåke strendene for å sikre at vedtektene blir fulgt. Foruten bading når det er rødt flagg, så vil politiet også ta tak i ulovlig fiske, uautoriserte kjæledyr på stranden samt uvanen med å reservere en plass med parasoller eller lignende på stranden.

Ikke bare i Guardamar

Men det er ikke bare i Guardamar at det er kontroller på strendene. I Torrevieja ble en badegjest nylig bøtelagt fordi han hadde reservert plass på Playa del Cura. Det var en turist fra Madrid som hadde reservert plassen ved å plante en parasoll på første linje på stranden. Turisten fikk en bot på 150 euro og parasollen ble også beslaglagt. Turisten klagde på boten og hevdet at han hadde forlatt stedet for å bade, men det hjalp ikke – det var bare å betale boten.

strand-okkupasjonPå mange steder langs Middelhavskysten har det utviklet seg en ukultur med at badegjester kommer ned svært tidlig på morgenen og reserverer en plass ved å sette ut en solseng, paraply eller håndkle. Så går de hjem og kommer tilbake flere timer senere. Foruten at det er dårlig gjort mot andre badegjester skaper det ofte problemer for de ansatte som skal rydde strendene under morgentimene.

Derfor har mange kommuner begynt å kjøre en harder linje mot disse udådene, både på Costa Blanca og Costa del Sol. Torrox på Costa del Sol begynte å bekjempe dette i fjor og da var bøtene på 30 Euro i tillegg til beslagleggelse av materialer. En talsmann for kommunen sa at «det fungerte bra, og det ble bedre plass på strendene.»

Facebook Comments