Megafon Instagram

Ulovlige hanekamper stoppet

Guardia Civil har arrestert en 37 år gammel mann og 45 andre involvert i organiserte hanekamper i en lagerbygning i Valencia-provinsen.

kamphane-guardia-civil

Kamphane. Foto: Guardia Civil

Pågripelsene kom etter tips fra opprørte beboere i nabolaget. Arrangøren og hans medsammensvorne vil nå bli tiltalt for ulovlig aktivitet og grovt dyreplageri.

Da Guardia Civil kom til åstedet fant de en død hane og 17 alvorlig skadete haner som de måtte avlive på stedet. Lokalet som ligger i et industriområde i Guadassuar like sør for Valencia, hadde sofistikerte installasjoner for denne aktiviteten. Det var en arena med fire rader med seter og plass til 300 tilskuere, i tillegg var det store metallbur der haner ble plassert for å bli provosert før kampene.

Manesjen

Manesjen. Foto: Guardia Civil

Guardia Civil har også beslaglagt 14.500 euro i kontanter under razziaen. Ifølge kildene kom flest tilskuere fra Valencia-området, men noen hadde reist fra Balearene. Haner ble fraktet til området i store varebiler som hadde plass til flere bur med haner.

Det er ikke første gang politiet har arrestert arrangører av hanekamper i Valencia-området. Likevel ble det nylig besluttet at disse forbrytelsene ikke kan straffes med fengsel. Guardia Civil har gjennomført overvåking av ulovlige hanekamper siden november i fjor under en operasjon med det talende navnet «Kiriki».

hanekamp-sporre

Spore av metall.

Fakta om hanekamper.
Hanekamper er en sport der to haner bekjemper hverandre. Kampen fører ofte til at én av hanene dør. Publikum får mulighet til å vedde på hvem som vinner. Hanekamper regnes som verdens eldste ‘sportsunderholdning «, de første bekreftede kampene fant sted for 6000 år siden i Persia.

Hanekamper er vanlig i mange deler av verden, spesielt i Sør-Amerika og Asia. I Europa og USA er hanekamper strengt forbudt unntatt: Deler av Frankrike og deler av Spania.

hanekamp

Hanekamp. Foto: Wikipedia

 

I Spania er det tillatt i Andalusia og på Kanariøyene, men det er kun tillatt i de kommunene hvor det tradisjonelt alltid har eksistert.