Megafon Instagram

Uber tilbake i Spania

Taxirivalen Uber som ble forbudt i Spania i desember 2014 starter nå opp igjen, men denne gangen helt lovlig med lisensierte sjåfører.

uber-1En spansk dommer har slått fast at bruk av amatørsjåfører ikke følger nasjonal lovgivning, men representerer urettferdig konkurranse for etablerte taxiselskap. Men det California-baserte selskapet som med sine billigere priser har tiltrukket seg kunder fra tradisjonelle drosjetjenester vil være tilbake på de spanske gatene med sin nye UberX service.

Den til å begynne med begrensede lanseringen starter i Madrid. De omgår forbudet ved å sette kundene i kontakt med sjåfører som har VTC-førerkort, som bruker personbiler – i stedet for amatørsjåfører som bruker UberPOP-tjenesten.

Den nye tjenesten kommer delvis til å konkurrere med de vanlige taxiselskapene, men også med det nystartede lignende selskapet Cabify. Prisene på UberX forventes å være 30 til 40 prosent lavere enn taxibedriftene, med en minimumstakst på 5 €. For eksempel vil prisen mellom Barajas lufthavn og Madrid sentrum ende opp på € 20 sammenlignet med vanlig taxipris som er 30 €.

Facebook Comments