Megafon Instagram

Uber stoppes i Spania

Det omstridte amerikanske IT-taxiselskapet «Uber» som formidler taxi via en app, blir forbudt i flere land, senest i Spania og Thailand.

uberEn domstol i Madrid besluttet tirsdag driftsforbud for Uber over hele Spania. Motivasjonen er at de utsetter drosjenæringen for urettferdig konkurranse og at sjåførene ikke er lisensiert. Forbudet er fortsatt midlertidig og har kommet til retten etter klager fra Madrid taxiforening. Før forbudet trer i rettskraft må Madrids taxiforening betale en avgift på 10.000 euro.

Den spanske kjennelsen kom bare en dag etter Uber ble svartelistet i Indias hovedstad Delhi etter at en av Übers sjåfører voldtok en kvinnelig passasjer. Thailands transportmyndigheter har også besluttet å forby Uber som de anser ulovlige siden registreringen av sjåfører og forsikring mangler og at betalingen ikke følger reglene i Thailand.

I Nederland har «UberPop ride sharing service» hadde et pilotprosjekt i Amsterdam mellom juli og september, som senere ble utvidet til Haag og Rotterdam, men der ble virksomheten forbudt på mandag.

Det San Francisco-baserte selskapet Uber har vokst raskt siden oppstarten i mars 2009 og er i dag aktiv i mer enn 250 byer i 50 land. Tidligere denne måneden ble selskapet verdsatt til 40 milliarder dollar. Uber har kommentert dommen med at de har tenkt å fortsette å tilby «UperPop» til tross for trusselen om en bot på 100.000 euro for selskapet og opp til 40.000 Euro i bot for sjåførene.

Facebook Comments