Megafon Instagram

TV-hester mishandlet

Guardia Civil har avdekket at en av hestene i et par populære spanske TV-serier har blitt utsatt for alvorlig dyremishandling. Eieren har tidligere også blitt anklaget for dyremishandling.

hest aguila roja tierra lobos

Den døde hesten er Cervantino.
Foto: Guardia Civil

Etter å ha mottatt en anmeldelse om mistanke om dyreplageri ved en hestefarm i Jarilla (Caceres), Extremadura, ble en befaring gjort på gården av Seprona* og en veterinær fra Extremaduras dyrebeskyttelse. Man fant 15 alvorlig underernærte hester og en død hest.

Den døde hesten som ble funnet viste seg å være «Cervantino», en hest som har deltatt i TV-serien «Águila Roja» og «Tierra de Lobos». Eieren av gården har tidligere blitt beskyldt for dyremishandling og for mishandling av et par hunder som ble anklaget for å ha drept en høne. Dels også for mishandling av en hest som hadde vedvarende skader på det ene øyet etter pisking.

seprona

Sepronas Logo
Foto: Wikipedia

En patrulje fra Seprona i Plasenica har tatt alle hestene i varetekt i påvente av rettens kjennelse.

* Seprona (Servicio de Protección de la Naturaleza) er den gruppen i Guardia Civil som er ansvarlig for bevaring og håndhevelse av jakt og fiske. De overvåker offentlige forskrifter for naturvern, miljø, vannressurser og bevaring av rikdom i jakt, fiskeoppdrett, skogbruk og andre naturrelaterte næringer. De er også involvert i kampen mot forurensning, ulovlig handel med truede arter, uregulert jakt og fiske, vern av naturområder, samt forebygging og slukking av naturbranner.