Megafon Instagram

Turistpresset øker i Spania

Terrorfrykt i Egypt gir økende press på den spanske reiselivsnæringen og spesielt på Kanariøyene hvor det er i ferd med å fullbooket for vinteren.

La Playa de Las Canteras – Las Palmas de Gran Canaria. Foto: El Coleccionista de Instantes.

La Playa de Las Canteras – Las Palmas de Gran Canaria. Foto: El Coleccionista de Instantes.

Europeiske reiseselskap søker høyt og lavt etter turistinnkvartering på Kanariøyene for å omdirigere turister som har bestilt turer til Egypt. Men de fleste hotellene er allerede fullbookede for den kommende vinteren. Presidenten i Hotell- og turistforeningen, Fernando Fraile, bekrefter til den lokale avisen Canarias 7 at mange store reiseselskapene prøver å finne et nytt hotell på Kanariøyene, men at det er en nesten umulig oppgave.

Pakketurer fra de europeiske landene til Egypt har falt kraftig etter at det russiske flyet styrtet. Fra Norge har de i følge VG halvert. Flere flyselskaper og charterselskapene, blant dem Lufthansa, SAS, Eurowings / Edelweiss, Thomas Cook og Thomson har kansellert fly til Sharm el-Sheikh.

UD kommer med følgende reiseråd:

Utenriksdepartementet fraråder alle reiser til eller opphold på Sinai, med unntak av opphold i Sharm El Sheikh. Inntil situasjonen er nærmere avklart frarådes også ikke-nødvendige reiser til Sharm El Sheikh. Utenriksdepartementet fraråder reiser til eller opphold som ikke er strengt nødvendig til det øvrige Egypt, med unntak av Kairo og Alexandria og strekningen mellom disse byene, turist-områdene ved vestsiden av Rødehavet (inkludert Hurghada) og Nildalen mellom Luxor og Abu Simbel samt reiser mellom disse delene av Nildalen og turiststeder ved Rødehavskysten

Norske borgere som oppholder seg i, eller planlegger å reise til Egypt, oppfordres til å holde seg oppdatert via ambassadens hjemmesider, samt til å registrere sin reise via www.reiseregistrering.no

Amadores-stranden på Gran Canaria

Amadores-stranden på Gran Canaria

Facebook Comments