Megafon Instagram

Tørt og varmt i Spania

Våren blir varm og tørr i nesten hele Spania i henhold til de nyeste metrologiske varslene. Det ser veldig bra ut for Málaga, Valencia Alicante og Balearene.

Temperatuutsiktene for våren 2016

Temperaturutsiktene for våren 2016

Meteorolog Mar Gómez på eltiempo.es sier at det vil bli varmere enn normalt og mindre nedbør i nesten hele Spania. Dette er spesielt kysten i øst og sør og sentrale Spania og Balearene.

Mar Gómez sier at når den metrologisk våren offisielt begynner den 20 mars kl 4:30 vil temperaturen være mellom en og to grader høyere enn normalt. Valencia, Murcia, Almeria og Alicante kan også forvente seg enda tørrere vær enn normalt. De har allerede et underskudd på vann og dette vil ikke bli bedre i løpet av våren. Mest nedbør kommer som vanlig til å falle i nord, i Galicia og Cantabria.

Fausto Polvorinos og Pablo Aguayo som er meteorologer ved Centro de AEMET i Málaga har utviklet en statistikkrapport for påsken i år. Og det viser veldig tydelig at sannsynligheten for godt vær i påsken er ganske tilfredsstillende. Studien bygger på hva som har skjedd i løpet av de siste 73 årene mellom 20. og 27. mars. Under 50 av disse årene har det regnet tungt bare én dag. På 23 av disse årene har det ikke kommet en dråpe nedbør og under ytterligere syv år var det ubetydelige nedbørsmengder.

Hvis man ser litt nærmere på regnet som faktisk har kommet i løpet av de 50 årene har det stort sett vært korte regnskyll. 43% varte i mindre enn en time, 59% mindre enn 2 timer og 71% mindre enn 3 timer. Som en anekdote kan nevnes at den mest langvarige regnværet i løpet av denne perioden var den 20 mars 1984 når det regnet i 14 timer og 45 minutter.

Forventet nedbør i Europa i løpet av våren 2016.

Forventet nedbør i Europa i løpet av våren 2016.

Meteorolog Mar Gómez nevner også hvordan været er spådd å bli i resten av Europa, og det ser ut til å bli vått i deler av Skandinavia. Ikke spesielt kaldt, men mer normale temperaturer.