Megafon Instagram

Torrevieja øker sikkerheten

Det vil bli tryggere på to av strendene i Torrevieja gjennom et spansk pionerprosjekt med droner som både kan overvåke, kommunisere med og komme nødlidende til unnsetning.

Den flyvende livreddaren SalvaDron.

Den flyvende livredderen SalvaDron.

Ny teknologi kan brukes til mange ting, og det er nå godt kjent at droner ikke bare er leker, men kan brukes til en rekke ting. Nå setter Torrevieja inn to droner som «Livreddere» på strendene i sommer. De kommer til å operere på strendene i La Mata og Cabo Cervera.

SalvaDRON-konseptet har blitt utviklet av Concejalía Innovación (CITIC) i Torrevieja kommune. Det handler om to droner med seks rotorer som har kapasitet til raskt å få redningsvester og livbøyer ut til nødlidende på betydelig kortere tid enn det som er mulig i dag. De er utstyrt med belysning og høyttalersystem for å kommunisere med mennesker i nød eller for å varsle om farlige situasjoner. Dronene vil bli betjent av personell fra Protección Civil.

Droner kan også brukes til andre formål, for eksempel for fjernkommunikasjon, overvåking, signalering mm. Den kommunale talsmannen Javier Manzanares har anslått kostnadene til 17.990 euro, og sier at «I denne sammenheng er nå Torrevieja på topp i innovasjonspolitikken for sikkerhet og beskyttelse av badegjester, som har vært en kilde til konstant bekymring for byen fordi vi forstår betydningen av å sikre best beskyttelse for besøkende og svømmere.»

Til slutt forteller Javier Manzanares at ddet nå arbeides med å tilpasse tre strender for funksjonshemmede slik at brukerne i rullestol enkelt skal kunne komme seg ned fra gangveier til sjøen.

Videoen viser ikke den faktiske dronen, men en lignende med omtrent samme utseende og funksjon.

Facebook Comments