Megafon Instagram

Togstreik truer påsketrafikken

Arbeiderne ved Spanias nasjonale jernbanenett har blitt kalt ut i streik neste onsdag. Streiken ventes å forårsake store problemer for påsketuristene.

Ave Spania

Foto: Renfe

Det er en 23 timers streik som foreningen CC.OO. har utlyst til onsdag 23. mars. Streiken begynner ved midnatt mellom tirsdag og onsdag og fortsetter til kl 23.00 på onsdags kveld. Dette er dagen da mange reisende over hele Spania begynner påskeferien sin.

Streiken skyldes at togoperatøren Renfe og ADIF, den spanske Jernbaneverket, har unnlatt å oppfylle en avtale om å ansette flere arbeidere. De ble enige om i fellesskap å ansette opptil 930 arbeidere, noe de ikke har vært i stand til å gjøre. Årsaken er at Finansdepartementet og Ministeriet for Offentlig Forvaltning har blokkert hele prosessen. De har rett og slett ikke har bidratt med de pengene som trengs for at Renfe og ADIF kan oppfylle forpliktelsen.

Men fagforeningen CC.OO. er åpen for forhandlinger, så håpet er ikke ute for at det kan bli en løsning. I fjor var det en rekke punktstreiker, og det var planlagt en streik fredag ​​før jul, men da kom partene til enighet og streiken ble avblåst.

Konsekvenser

Streiken betyr ikke at alle togene stopper. Myndighetene satt opp regler for en minimumstrafikk som ikke kan underskrides og den grensen er på mellom 33% og 75% under en delvis streik.

Foto: Ave

Foto: Ave

Facebook Comments