Megafon Instagram

Toglinje blir grønn rute

Malagas første «Via Verde» vil bli innviet senere i år. Det er en strekning på fem kilometer av en nedlagt jernbanelinje som nå blir restaurert til gang- og sykkelveg.

Stasjonen i Coín, foto: Miguel Salgado

Stasjonen i Coín, foto: Miguel Salgado

Det dreier seg om den gamle nedlagte jernbanelinjen mellom Coin og Malaga. Jernbanelinjen som strekker seg over totalt 29 km ble innviet i 1912 og ble avsluttet 1. juli 1965. Den gikk fra Coin gjennom Alhaurin el Grande, Alhaurin de la Torre, Churriana til Malaga. Den skulle egentlig blitt utvidet til Monda og Sevilla – men det ble det aldri noe av.

Langs den gamle jernbanelinjen ligger stasjonsbygningene og de fleste bruene er fortsatt intakte. Det har i lengre tid vært planer om å gjøre den om til en gang- og sykkelvei, og å gjøre om en del av stasjonsbygningene til restauranter. Det er den første fasen av dette som nå er i gang, dvs de 5 kilometerne fra Coin over Rio Fahala til Alhaurin el Grande. Prosjektet er budsjettert til 700.000 euro, og veien blir helt tilrettelagt for funksjonshemmede. Arbeidstittelen er «Vía Verde del Valle del Guadalhorce».

(artikkelen fortsetter under bildet)

jernbane-coin-kart

Her er en fin liten video som viser både den gamle jernbanelinjen og den nye grønne veien på Diario Sur sine websider…

Veien vil bli koblet til det eksisterende nettverket av stier og veier, slik at man komme seg til munningen av Guadalhorce-elven og der skal man kunne ta seg frem til strandpromenaden langs Costa del Sol (Senda Litoral) som nå er under utbygging. Mer informasjon om denne finnes tilgjengelig her…

Et bilde fra jernbanelinjen Coín – Malaga

Et bilde fra jernbanelinjen Coín – Malaga

Facebook Comments