Megafon Instagram

Tid for julelotteriet

I morgen, den desember 22 trekkes det store spanske julelotteriet, så den som vil være med får skynde seg å kjøpe et lodd eller en andel av et lodd.

loteria-de-navidad-2015Det spanske julelotteriet er verdens største og mest berømte lotteri og under trekningen står mye av samfunnet stille. Det har en premiepott på over 2,2 milliarder € og med en uovertruffen vinnersjanse på 15%. I Spania spiller 98% av den voksne befolkningen i lotteriet. Familier, venner, landsbyer, byer, feirer trekningen for det spanske julelotteriet. Trekningen er et av høydepunktene i Spania. Trekningen sendes på TV og radio, og vises i folks stuer, i restauranter, tavernaer og torg. Det som alle venter på er selve storgevinsten – El Gordo (Tjukken) – som kan dukke opp når som helst under trekningen, som ofte varer i over tre timer.

Det er ikke så rart at Julelotteriet er så populært. Sjansene for at du vinner en jackpot på over 4 millioner € er til 100.000, en enestående odds i lotterisammenhenger! Men hovedgevinsten er ikke alt som teller. De mindre premiene på over 1.000€ er ingenting å kimse av. Det er også 10.000 andre gevinster verdt mellom 50€ til 200€.

Lotteriet som offisielt heter El Sorteo Extraordinario de Navidad kalles også El Gordo de Navidad eller bare El Gordo. Det er verdens nest eldste eksisterende lotteri og startet i 1892. Loterriet var også i drift under den spanske borgerkrigen, men da hadde de to respektive sidene hvert sitt lotteri.

Hvert lodd koster 200 €, men man kan også kjøpe tideler for 20 €. Førstepremiem (El Gordo) er på 4.000.000 Euro, og ettersom det er 180 serier vil det altså være 180 heldige førstepremievinnere. Den totale premiesummen er på 2.240.000.000 €. Ved trekking synges vinnertallene ut av elever ved Madrids eldste skole; CEIP San Ildefonso, med oppstart kl 09:00. Alt sendes direkte på flere spanske TV- og radiokanaler, samt på nettet.

Billettene kan kjøpes i alle lotteributikker samt mange tobakksforhandlere. Mange barer selger også andeler i lotteriet. Mer informasjon her: http://www.laloterianavidad.com/

Facebook Comments