Megafon Instagram

Terrorberedskapen økes i Spania

Spania og flere andre land øker terrorberedskapen etter angrepet i Paris 7. januar mot magasinet Charlie Hebdo.

charliehebdo-230x300Grusomhetene i den franske hovedstaden Paris, der tre islamske terrorister skjøt og drepte minst et dusin mennesker har blitt brakt avsky over hele den siviliserte verden, ikke minst her i Spania. Det er for tiden en intens jakt etter disse terroristene, og det er en viss risiko for at de prøver å flykte til Spania.

Beredskapen er derfor økt til nivå 3 lav, noe som betyr at alle landets politistyrker tar de forholdsreglene som er fastsatt i beredskapsplanene. Nivå 3 omfatter ikke at militæret er engasjert, men på den annen side holdes de løpende orientert.

For de fleste mennesker vil det i praksis bety at vil det være streng bevoktning på stasjonsområder, flyplasser og grenseoverganger, etc. Forvent deg også at det kan være identitetskontroll og ha alltid pass eller nasjonalt identitetskort med deg.

yo-soy-charlieDe ettersøkte terroristene som er «bevæpnede og ekstremt farlige», er de to brødrene Said og Cherif Kouachi, begge født i Paris, men av algerisk opprinnelse. Bildet nedenfor kommer fra det franske politiet. De antas å kjøre i en stjålet grå Renault Clio med registreringsnummer 157NBZ75.

franske-terrorister

De ettersøkte franske terroristene Cherif og Said Kouachi.

Facebook Comments