Megafon Instagram

Taxistreiken i Málaga er avsluttet

Fagforeningen besluttet å avslutte streiken etter avstemning.

Foto: Té y kriptonita, Wikimedia Commons.

Fagforeningen for taxisjåførene har sittet i møte siden onsdag kveld, for å diskutere om løftene fra Junta de Andalucia om å begynne å overvåke Cabify og lignende transportselskaper var nok til å avblåse streiken. Etter flere timers diskusjon ble det gjennomført en hemmelig avstemning som startet rundt midnatt.

Kl. 01:18 torsdag den 17. august var resultatet klart og det ble bestemt å avslutte streiken.

Tidligere på onsdag var det et møte mellom fagforeningen og «Consejería de Fomento y Vivienda» i Sevilla hvor det ble besluttet at det ville bli iverksatt tiltak for å overvåke antallet Cabify-biler og andre VTC-biler som til envher tid befinner seg i alle regioner i Spania.

Forhåpentligvis vil taxi-tjenestene langs Costa del Sol være tilbake i normal drift i løpet av torsdag den 17. august.

Bakgrunn

Under Feriaen i Málaga kom det Cabify sjåfører fra andre provinser til Málaga for å tilby turer på Feriaplassen og i Málaga sentrum. Cabify og andre lignende tjenester kalles VTC (Chauffeur Driven Vehicles). Man kan bestille en transport via deres app, men Cabify-sjåfører har ikke lov til å tilby transport til tilfeldige passasjerer fra gaten. Andelen av VTC som opererer i et område kan til enhver tid ikke overstige 20% av den totale mengden VTC og Taxier.

Drosjesjåfører i Málaga oppdaget at det var flere Cabify biler enn tillatt i området, og at de faktisk plukket opp passasjerer fra gatene som ikke hadde bestilt reise på forhånd.

Hendelsen utløste en streik i Málaga som raskt spredte seg til hele provinsen. Det har blitt sagt at tiltakene for å kontrollere Cabify og andre VTC-selskaper burde vært startet for lenge siden, men at Junta de Andalucia har forsømt situasjonen.

Om Cabify

Cabify er et internasjonalt transportselskap som tilbyr biler med sjåfør til leie via en app. Cabifys kontrollsystem gjør det mulig for dem å holde oversikt over alle betalinger og kostnader fordi reisene ikke kan betales kontant.

Under en testkjøring utført av ABC kom det frem at Cabify var billigere enn både Uber og byens taxier for samme tur. Cabify tar betalt per kilometer av den optimale ruten. Dette betyr at tjenesten optimaliserer avstanden mellom to punkter, slik at passasjeren betaler for den mest direkte ruten uavhengig av den faktiske ruten som sjåføren velger.

Facebook Comments