Megafon Instagram

Tapasrunder i Torrevieja

Nå begynner den trettende utgaven av Ruta de la Tapa i Torrevieja. I år er det hele 57 ulike bedrifter som deltar i det svært populære arrangementet.

torrevieja-tapas-2Arrangementet strekker seg fra torsdag til søndag, og starter i dag torsdag 19. november til søndag 22. november. Den neste runden er derfor mellom 26 og 29. november, det betyr at alle har to langhelger til å nyte de totalt 226 forskjellige tapas som er tilgjengelig å velge mellom. Tidene som gjelder er fra 12:00 til 16:30 og 19:30 til 23:00.

Prisene er som er vanlig i disse arrangementene, svært beskjedne. En tapas med en drink koster to euro. Vil man ha gourmevarianten må man legge på 50 centimos. Et glass vin, en liten øl eller mineralvann er inkludert i prisen.

En morsom og billig måte å tilbringe noen timer i sentrum av Torrevieja og samtidig ha muligheten til å oppdage nye deler av byen. Alle deltakerne kan stemme på sin favorittapas og etter å ha gjort det og samtidig ha mottat 10 stempel på sitt deltagerkort så er man med i en konkurranse.

Det finnes også en Ruta de la Tapa app for mobiltelefoner, der du kan se bilder av de ulike tapasvariantene og de restaurantene som deltar. Der kan du også enkelt se hvilke steder som ligger nærmest der du er. Mer informasjon og en lenke for å laste ned appen her: rutadelatapatorrevieja.com

torrevieja-tapas

Informasjon for de som ikke vet hva tapas er (klippet fra Wikipedia)

Tapas er en samlebetegnelse for små retter med opprinnelse fra Spania, men har påvirkninger fra hele Middelhavet. Navnet kommer fra verbet tapar, som kan oversettes som «cover», som i å sette på et lokk. Det sies at i eldre tider hadde man problemer med fluer og insekter i barer og at man bare dekket over vinen med et lite fat der man la litt skinke og andre småretter. Andre sier at det var en måte å redusere alkoholforbruket ved at både restaurantgjester og hoffmenn på store fester i palassene fikk seg et par biter mat mellom glassene. Uansett hvilken historie som stemmer, så har tapas slått igjennom som begrep over hele verden. Det står for en rekke små retter som er raske, enkle og gode, i mange tilfeller også sunne. Tapas er det lille fatets meny. Hvis du ønsker å spise en større porsjon ber man om en media ración (1/2) eller en hel ración, eller du kan rett og slett bestille flere tapas.

Facebook Comments