Megafon Instagram

Sykkelsporten er størst

Sykling er den sporten som er mest populær i Spania. Fotball kommer overraskende langt ned på listen over populære idrettsgrener.

sykling-spaniaDet spanske departementet for utdanning, kultur og idrett har publisert en undersøkelse som kartlegger sportsvanene i Spania. Egentlig bør kanskje oppdagelsen at sykling er sportsgren nummer én, ikke være overraskende i et land som har produsert toppsyklister som Miguel Indurain og Contador. Men at fotball ikke engang kom på andreplass vil kanskje overraske mange.

Undersøkelsen viser at 63% av befolkningen i Spania har en sykkel i sine hjem, av dem er 55,9% voksne og resten barn. Men bare 59,3% eier en ball av noe slag og av dem som er balleiere er det 54% fotballer og 27% basketballer. 54,1% eier en racket av noe slag, sannsynligvis inspirert av tennisspilleren Rafael Nadal og den spanske verdensmesteren i badminton Carolina Marin.

38,7% av befolkningen sier at de har syklet det siste året, mens 38,5% har svømt. 31,9% av respondentene har gjort spaserturer eller fjellturer og 30,4% har sprunget, og 29 prosent har besøkt et treningsstudio. Fotball i noen form, derimot, er bare registrert blant 22,4% av befolkningen.

Til tross for det store antallet golfbaner i landet, så er golf en minoritetsport, som bare av i overkant av 3% av befolkningen.

Rundt Spania, Vuelta a España ved innfarten til Coín (Málaga) 2015. Foto: Erixon Consulting.

Spania Rundt, Vuelta a España, ved innfarten til Coín (Málaga) 2015. Foto: Erixon Consulting.

Undersøkelsen viser også at de fleste tar opp sin favorittsport når de er unge. Bare 3,7% omfavner en ny idrett etter 45 års alder.

Facebook Comments