Megafon Instagram

Sykehus i Alicante har aktivert den såkalte Ebola-Protokollen

Universitetssykehuset i Alicante

Universitetssykehuset i Alicante
Foto: Wikipedia

San Juan universitetssykehus i Alicante har aktivert den såkalte Ebola-protokollen for å behandle en 30 år gammel nigeriansk mannlig pasient for mulige symptomer på Ebola. I øyeblikket er det ikke klare bevis på om mannen har Ebola, men handlingene er iverksatt for å være på den sikre siden og tester har blitt sendt til analyse for å bekrefte eller avkrefte hvorvidt pasienten har blitt infisert med Ebola-viruset.

Mannen hadde feber og ankom El Hospital General de Alicante sammen med sin søster. Begge to ble overført til Universitetssykehuset som skal ta seg av mulige tilfeller av Ebola i provinsen, der de nå begge er under oppsyn. Da mannen ankom sykehuset motsatte han seg først overføring til Universistetssykehuset og insisterte på at han var i fin form.

Foruten feber hadde mannen i tillegg til noen andre symptomer som kan også kan indikere Ebola-infeksjon, men Universistetssykehuset understreker at man kun behandler pasienten for et mulig tilfelle av Ebola uten at dette er bekreftet på det nåværende tidspunkt.

Pasienten og søsteren er nå i et isolert område på sykehuset og sykehuspersonalet som behandler de to er utstyrt med beskyttelsesdrakter og masker som brukes for å forhindre ytterligere spredning av eventuelle virus samt for å beskytte legepersonellet. Pasientens tilstand betegnes som stabil.

Siste utvikling i saken kan du lese her…

 

Facebook Comments