Megafon Instagram

Svinejakt i 26 kommuner

Viltlevende krysninger mellom tamgriser og villsvin har blitt et stort problem i enkelte lokalsamfunn i spania og nå organiseres jakt døgnet rundt for å få løst problemet.

wild-boars

Villsvin

Den andalusiske regionalregjeringen, Junta de Andalucía, har erklært at det er en nødsituasjon og godkjent en midlertidig jakt på grisene i 26 kommuner i Málaga-provinsen. Antallet av hybrider er blitt så stort at de truer den genetiske renheten av villsvin og utgjør en helserisiko. Med denne handlingen vil myndighetene muliggjøre en gjenvinning av den rene villsvinstammen og hindre skader på økosystemet, husdyr, landbruk, og i økende grad et problem i urbane områder.

I første omgang skal forsøke å fange grisene levende i feller, men hvis ikke det er tilstrekkelig, kommer man til å bruke skytevåpen. Forfølgelse og jakt vil skje døgnet rundt under jaktsesongen 2014-2015.

Jaktområdet omfatter kommunene:
Alfarnate, Viñuela, Algatocín, Alhaurin el Grande, Alhaurin de la Torre, Almogía, Alora, Alpandeire, Antequera, Atajate, Benadalid, Benahavis, Benalauría, Benalmádena, Benaojan, Benarrabá, El Burgo, Campillos, Cañete la Real, Cartajima, Antequera, Casarabonela, Casares, Coin, Colmenar og Cortes de la Frontera.