Megafon Instagram

Suppefestival i Monda

Nå på søndag den 10. april 2016 feirer den lille, trivelige og genuint ekte andalusiske byen Monda sin tjuende suppefestival, XX Día de la Sopa Mondeña.

monda-sopaMonda er en vakker liten hvit landsby som ligger mellom Sierra de las Nieves og Costa del Sol, og der feires nå ankomsten av våren med sine berømte «Sopa Mondeña». Mer enn 7000 mennesker kommer hvert år til denne suppefestivalen for å nyte festen og selvfølgelig suppen som kokes i et rolig tempo.

Suppa er en viktig del av Guadalhorcedalens gastronomi og har sin opprinnelse i kosten som rurale arbeidere og også kullgruvearbeiderne (når de reiste fra Monda for å jobbe i Córdoba) fikk i det nittende århundre. En kuriositet er at den tillages i en stor trebolle som er laget i ett stykke og som måler en meter i diameter og veier flere hundre kilo – det regnes som den største av sitt slag i Spania.

En av de viktigste ingrediensene i suppa er brød som må være ca 5 dager gammel for at det skal være så hardt at det kan skjæres med kniv. I tillegg til brød så inngår det hvitløk, olivenolje, bønner, paprika og en spesiell tomatsort som finnes tilgjengelig hele året «tomate de culo». I suppa går det også med 10.000 egg.

Foruten suppespising, er det en messe med håndverk, jordbuksprodukter og andre lokale produkter og selvsagt underholdning. Festivalen finner sted på det sentrale torget «Plaza de la Constitución» og de omkringliggende gatene, begynner kl 12. Den musikalske underholdningen begynner 13:00 og fortsetter til det blir natt. De musikalske innslagene fremføres av gruppene Los Carcianos, Lester, Rober og DJ Paco Cantos.

monda-kart

For de som er interessert i en ekte spansk festival kan jeg anbefale en søndagstur til den vakre lille byen Monda. Det er lovet nydelig vær i hele området denne helgen, og de som har mulighet til det kan også benytte anledningen til å dra ned til Coín og nyte en helt fantastisk appelsinblomstring. Jeg har aldri før sett så mange blomster i appelsintrær som i år. (Det er ikke synlig på kartet, men det er en stor relativt nybygd vei mellom Fuengirola og Coin).

Facebook Comments