Megafon Instagram

Strømbrudd i Torrevieja

Torrevieja hadde for noen dager siden to strømbrudd med 48 timers mellomrom i de sentrale delene av byen

Foto: André Johnsen

Foto: André Johnsen

Strømbruddene påvirket både restauranter, hoteller og vanlige boliger. Det skjer hver sommer at strømmen forsvinner, på grunn av den dårlige kapasiteten. Med sommervarmen kommer et høyt forbruk av elektrisitet, når turister fyller leilighetene og klimaanleggene blir slått på og da strekker ikke det eksisterende strømnettet til. I Nord-Europa, er forbruket alltid høyest i løpet av de kalde vintrene, mens her i Spania er det alltid hetebølger som gir forbrukstopper.

Kraftleverandøren Iberdrola skylden derimot ikke de siste strømbrudden på begrensningene i nettet, men på en defekt transformator og en jordkabel.

Onsdag den 15. juli klokka ni om kvelden, en av Iberdrola transformatorer på markedet La Plasa blitt ødelagt, og måtte erstattes. Et par hundre hus og hoteller i sentrum av Torrevieja ble rammet. For de fleste kom ikke tilbake strømmen før neste dag. To dager senere, har en skadet jordkabel forårsaket en ny blackout i området rundt rådhuset og gaten Caballero de Rodas der det finnes mange restauranter. I dette tilfellet ble noen få tusen mennesker rammet, hvor strømmen kom tilbake etter en time, ifølge avisen Información.

I de senere årene har det vært mange klager på strømnettet i Torrevieja. Sommeren 2014 var det også problemer med en rekke strømbrudd i byen. Noen mener at kommunen har forsømt vedlikehold av rørledninger og distribusjonssystemer, andre beskylder den nåværende leverandøren Iberdrola.

Facebook Comments