Megafon Instagram

Strengere på Magaluf

En økning av politistyrken samt nye og strengere regler mot utagerende oppførsel og drikking på offentlig sted skal hjelpe til med å rydde opp i Magalufs frynsete rykte som et sted man reiser på ferie for hemningsløs festing.

Toppløs drikking

Illustrasjonsfoto: Wikipedia

De nye lovene som skal forhindre antisosial oppførsel og drikking på offentlige sted, trådte i kraft den 9. juni. Det er satt inn 36 ekstra politibetjenter for å håndheve disse lovene. Innbyggerne på Magaluf er lei av stempelet som et sted ungdommer dit ungdommer reiser uten for å nyte sol, sex og fyll. Det er spesielt britiske turister som er beryktet for utagerende fylleferier og blant mange briter kalles byen bare for Shagaluf, ifølge avisen The Independent.

Magaluf ligger i Calvía kommune på Mallorca og er en av de rikeste kommunene på grunn av den massive pakketurismen, men det dårlige imaget som byen har fått er noe kommunen ønsker å kvitte seg med.

Punta Ballena Magaluf

Foto: Wikipedia

Det meste av festingen foregår i bar-gata Punta Ballena og man kan fint reise på ferie til Magaluf uten å oppleve til festingen hvis man holder seg unna denne delen av byen.

Ifølge The Indepentent blir derimot ikke de nye tiltakene tatt så høytidelig av britiske turister som er på ferie i byen. Vi er her for å feste og drikke og vi er her for å ikke bekymre oss over om vi drikker på offentlig sted, svarer ungdommene som blir spurt om de nye lovene. I bargata er det omtrent 2.000 fulle ungdommer til enhver tid og 36 politimenn gjør ikke mye til eller fra svarer en av ungdommene.

Ved å bryte de nye lovene «Ley Seca» som på spansk betyr «den tørre loven», risikerer man arrestasjon eller bøter på mellom 750 og 1500€. Dette er de nye lovene:

 • Arrestasjon for antisosial oppførsel
 • Forbud mot drikking på gata mellom kl 22 og 08
 • Forbudt for butikker å selge alkohol etter midnatt
 • Forbud mot spytting og urinering på gata, i parker og hager
 • Forbud mot nakenhet i det offentlige rom
 • Forbud mot forsøpling, dvs at det er forbudt å kaste sigarettsneiper, bokser, papir, plast flasker og lignende
 • Det blir også forbudt å gå toppløs i gatene bortsett fra på strandpromenaden.
 • Tilskuere som oppfordrer til nakenhet eller urinering i offentlig rom kan også bli bøtelagt
 • Balconing der man hopper fra balkongen og ned i bassenget gir bøter på opptil 3.000€
 • Utdrikningslag og andre grupper som deltar i pub-til-pub runder kan bestå av maksimalt 20 personer og alle må være uniformerte. Minst to av deltakerne må være opplært i førstehjelp. Det tillates kun en pub-til-pub gruppe av gangen inne på barene
 • Å gjøre sitt fornødne på gata, parker eller i hager er blitt en alvorlig forbrytelse som gir en bot på opptil 1.500€

Formålet med tiltakene er å skape en sunn relasjon mellom turister og fastboende og skape en økonomisk utvikling med rasjonelle betingelser. Så gjenstår det å se om dette lar seg gjennomføre i praksis i en by som «alle kjenner som partybyen Shagaluf».

Facebook Comments