Megafon Instagram

Strenge tiltak mot hundebæsj og forsøpling

Madrid kommune planlegger høye bøter for de som ikke plukker opp etter hunden sin. Det samme vil gjelde for forsøpling på offentlig sted.

hundeskitDet er Madrids ordfører Manuela Carmena som har bestemt seg for en hardere linje mot både hundeeiere og mot forsøpling blant tenåringer som deltar i gatefester (Botellón). Bøter for ikke å plukke opp etter hunden vil variere fra 751€ til 1500€. Alle som ikke kan betale boten kan få den forvandlet til helgearbeid for å rydde gatene. Kommunen har utarbeidet et kart som viser hvilke områder som er hardest rammet av hundebæsj i gatene.

Helgearbeidet kommer til å starte kl 9 og vil holde på til kl 14  på lørdager og søndager. Kommunen er ansvarlig for gummihansker, vest og støvler. Hver € 100 i bøter som skal betales med minimum 4 timers arbeide, for alvorlige lovbrudd kan det være opp til 28 timers arbeid i henhold til kommunen.

Manuela Carmena

Manuela Carmena

Madrid er ikke den eneste byen som griper inn mot uforsiktige hundeeiere. I Madrids forstad Brunete er det egne inspektører som overvåker late hundeeiere. Hundemøkk blir sendt tilbake til eierne som en advarsel. I andre byer videoovervåkes hendelsene og byen Xàtiva i Valencia har laget en DNA-database av avføring, der eierne må betale bøter og kostnadene ved DNA-testing.

Når det gjelder for forsøpling etter tenåringsfester og andre gatefester, de såkalte Botellónes, så vil også disse forsøplerne kunne velge samfunnstjeneste «eller noe annet alternativ tiltak for å gjøre syndebukkene bevisst på hvordan man oppfører seg på offentlige steder.»

botellon

Dagen etter en ”Botellón” i Madrid

Manuela Carmena har som mål at Madrid skal bli en av Europas reneste byer, og i juni vil de nye reglene bli utvidet til også å gjelde for personer som: kast sigarettsneiper, matet duer, roter i papirkurver eller søppelbøtter , tagger vegger og bymøbler eller urinering på gater.

Facebook Comments