Megafon Instagram

Stort våpenbeslag i Spania

Guardia Civil har gjort ett av sine største beslag av ulovlige våpen og ammunisjon noensinne. Raidet ble gjort i Galicias nest største by, A Coruña.

vapenbeslag-guardiacivilUnder operasjonen, med arbeidstittel «Garand» ble det konfiskert 110 skytevåpen. Inkludert 30 rifler, 18 maskinpistoler, 47 pistoler, 12 rifler og karabiner, tre revolvere, 10 lyddempere, 5 kg krutt, mer enn 130.000 patroner av forskjellig kaliber. I tillegg ble det funnet viktige deler for å modifisere våpen, omfattende dokumentasjon og datamaskiner som skal analyseres.

En person er pågrepet og fengslet i forbindelse med våpenbeslaget og han nå tiltalt for besittelse og smugling av militære våpen og dokumentfalsk. Han er også mistenkt for å drive et hemmelig verksted for å endre, reparere og gjenoppbygge samlervåpen til fullt operasjonelle våpen. De beslaglagt våpnene vil nå bli analysert for å fastslå om de har vært involvert i noen forbrytelser i Spania.

vapenbeslag-guardiacivil

Ifølge Guardia Civil så innføres det flest ulovlige våpen som pakkepost som har blitt kjøpt på internett. Disse våpnene er ikke registrert i noen nasjonal database og er derfor ettertraktet på det illegale markedet.