Megafon Instagram

Stort norsk nærvær på Spanias største Gourmet-messe

Oliven

Foto: istockphoto.com

I slutten av april gikk Spanias største Gourmetmesse av stabelen i det store konferansesenteret utenfor Madrid. Utstillere fra hele Spania deltok og viste fram det fantastiske spanske mangfoldet av vin, olivenolje, chorizo, ost og ikke minst fisk.

Under messen var det flere konkurranser, herunder en egen for å kåre de spanske deltagerne til Boucuse d’Or. Spania har nettopp stukket av med prisen for verdens beste restaurant, så det spanske gourmetmiljøet er ikke til å spøke med.

Desto mer gledelig var det derfor å se det store norske nærværet på årets gorumetmesse. Sjømatbedriften Lerøy og Sjømatrådet hadde hver sin store stand med norsk laks. Her ble det avholdt en egen konkurranse for spanske kokker som lager tapas av norsk laks. Dette var del av prosjektet «la ruta de tapas con salmon noruego» – et framstøt et stort antall spanske tapasbarer har sluttet seg til med begeistring.

Samtidig holdt Sjømatrådet egen Sushiskole med noen av Spanias mest kjente sushikokker for elever i barneskolen. Spanias landbruks og fiskeriminister Miguel Arias Cañete åpnet gourmet messen og brukte mye tid på den norske standen sammen med ambassaden og sjømatrådet.

Kilde: Costanytt.