Megafon Instagram

Større pariserhjul til Malaga

Selskapet som driver pariserhjulet i havnen i Málaga har forlenget konsesjonen til driften av hjulet og nå ønsker de å erstatte det med et mye større pariserhjul.

malaga-pariserhjul-1Det eksisterende pariserhjulet ble satt i drift i august 2015 og fikk deretter konsesjon på åtte måneder. Det har nå blitt forlenget med fire måneder. Men hjulet var aldri ment å være permanent og nå ønsker selskapet Mederyt Show Tjenester å erstatte det med et permanent hjul som også vil være høyere og med større kabiner. Den gjeldende plasseringen er på grunn av klager fra naboer ikke aktuell, men nå forutsetter selskapet at de får tilgang til en annen plassering i havnen der det ikke er noen naboer som kan bli forstyrret.

Det nåværende pariserhjulet er 70 meter høyt og hver kabin har plass til 8 personer. Det nye hjulet vil være 100 meter høyt og hver kabin vil romme 17 personer. De nye større kabinene gir da muligheten til å tilby andre tjenester og arrangementer for grupper.

For å kunne realisere prosjektet så vil Mederyt Show Services få en konsesjon på minst åtte år og få tilgang til et attraktivt sted uten de nevnte naboproblemene. Det nye 100 meter høye hjulet vil da bli Spanias høyeste pariserhjul.

Lederen for selskapet, Santiago Sardà, sa at det nåværende pariserhjulets første åtte måneder har fått god respons fra publikum, både lokalt og fra turister. «Vi er veldig fornøyd fordi anlegget har fungert godt og har vært en suksess». Spesielt bra gikk det i løpet av påsken.

malaga-pariserhjul-utsikt

Utsikt fra det eksisterende pariserhjuey en vakker novemberdag. Foto: Erixon Consulting.

For at planene skal kunne realiseres, så behøves det godkjenning fra flere instanser, primært havnemyndighetene og kommunen. Santiago Sardà antar at prosjektet skal være ferdig senest planlagt i juni i år.

Relaterte artikler:

Facebook Comments