Megafon Instagram

Store narkotikabeslag i Gibraltar

Guardia Civil har beslaglagt 15 tonn narkotika i Campo de Gibraltar i løpet av de siste to månedene, hvorav ca 14 tonn hasj og 1 tonn kokain.

narkotikabeslag i gibraltar

Narkotikaen som var skjult i lasten.
Foto: Guardia Civil

I forbindelse med beslagene har 86 personer blitt arrestert. Det største beslaget fant sted i forrige uke i Port of Algeciras, der det ble oppdaget åtte tonn i en dobbel-bunnet trailer. Det var narkotikahunden «Akin» som gjorde oppdagelsen. Stoffet var godt kamuflert mellom tykke lag av sement og stål i trailerens chassis.

Andre tiltak i Gibraltar-området og i Gibraltarstredet har blitt gjort mulig av «SIVE» (Sistema Integrado de Vigilancia Eksterior). SIVE er en elektronisk overvåking av havene i Gibraltarstredet, Balearene og Kanariøyene. Systemet har blitt skapt for å stoppe smugling og ulovlig innvandring. I dette tilfellet har systemet resulterte i seks tonn beslaglagt hasj og 23 arresterte.

I flere av de i alt 11 operasjoner, har det vært et samarbeid mellom Guardia Civil og Skatteetatens avdeling for risikoanalyse «UAR» (Unidad de Análisis de Riesgo).

 

Facebook Comments