Megafon Instagram

Stor fest i Valencia

Denne uken foregår Las Fallas i Valencia, en av verdens mest spektakulære feiringer som kulminerer om kvelden den 19. mars.

las-fallasFolkefest
Las Fallas regnes som en av de største folkefestene i Spania og holdes for skytshelgenen St. Josefs ære og også feiringen av vinterens siste dager og den kommende våren. Så tidlig som i mars 1 begynner stemningen å heves med forskjellige aktiviteter, men de virkelige festlighetene starter den 15. mars og avsluttes med brenning av de store «Fallas» figurene på natten mellom 19. og 20. mars.

Figurene
De store Fallasfigurene er laget av pappmasjé, tre og plastskum og er veldig nøye malt og dekorert. Disse blir deretter implementert i prosesjonen gjennom byen og på slutten brennes opp men den figuren som har blitt kåret som årets vinner, plasseres i et museum med alle de tidligere vinnere. Figurene er store, noen er over 30 meter høye, og de har ofte en satirisk vinkling med figurer av politikere og kjendiser, men det kan også være historiske personer eller ren fantasi.

Under festlighetene er det fyrverkeri hver dag. Hver dag klokken 14 holdes «La Mascletá» en konsert bestående av ulike kinaputter og små bomber på Plaza del Ayuntamiento. Etterpå fylles barene med folk og man konsumerer tradisjonell Valenciansk mat og drikke.

Hotellene i Valencia er nesten fullbooket i løpet av disse dagene, ifølge representanter for industrien så er beleggsprosent på over 90%. Halvparten av reservasjonene er gjort av spanjolene og resten er utenlandske turister.

las-fallas-brenner

Et fullstendig program er tilgjengelig her (på engelsk, tysk, fransk og italiensk).