Megafon Instagram

Spøkelsesflyplass åpner

En av Spanias «spøkelsesflygplasser» kommer nå endelig til nytte. Flyplassen ble innviet for fire år siden, men har siden den gang nesten stått ubrukt.

ryanair-737-800

Ryanair Boeing 737-800. Foto: Adrian Pingstone.

Flyplassen heter Aeropuerto de Castellón Costa Azahar, og ligger i Castellónprovinsen nord for Valencia. Flyplassen ble åpnet med brask og bram mars 2011, men har så langt bare blitt brukt av noen få fly som fotballklubben Villarreal CF har chartret og et helikopter. Det første flyet for Villareal CF dro til San Sebastian den 14 januar 2015 før kampen mot Real Sociedad i Copa del Rey. Dette er imidlertid ikke noe som flyplassen tjener penger på, fordi de er sponsor for Villarreal CF.

Men nå er dette i ferd med å endre seg. Ryanair vil begynne å fly fra Castellón Costa Azahar fra midten av september. De blir å starte med to linjer til Bristol og London Stansted i Storbritannia. Ryanair har annonsert en pressekonferanse senere i dag for å gi detaljer om flyvningene.

castellon-costa-azahar-skulptur

24 meter høy statue ved inngangen. Foto: Sanbec, Wikipedia.

Flyplassen kostet litt over € 150 millioner å bygge og ved inngangen står en 24 meter høy kobberstatuen som kostet 300.000 euro. Flyplassen har en 2.700 meter lang og 45 meter bred rullebane slik at den kan ta imot store fly.

Flyplassen er moderne utrustet og i noen områder til og med luksuriøst. Det var Europas første flyplass som var utstyrt med helkroppsscanner, som da var et kontroversielt tema fordi det viste passasjerene naken. Flygplasen er drevet av et privat selskap som har 50-års konsesjon for driften.

castellon-costa-azahar-tillfart

Adkomsten til flyplassen. Foto: Sanbec, Wikipedia.