Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter, del 8

Del åtte av de vakre og mindre kjente steder i Spania har en liten fjellkjede som også er en naturpark, meget lett tilgjengelig fra Málaga.

montesdemalaga-6

Utsikt over Málaga

Montes de Malaga ligger bare 5 km fra sentrum av Málaga og har lenge vært et populært reisemål i helgene for innbyggerne i Malaga. Vegen A-7000) opp til naturparken bukter seg fra sentrum og oppover langs den første delen av veien ligger det barer og restauranter, såkalte ventas, der mange Málaga familier spiser sin søndagsmiddag. Lenger oppe tynnes bebyggelsen ut og det blir mer villmark. Fortsetter man veien vil man til slutt komme frem til den lille byen Colmenar. Derfra kan du da kjøre tilbake gjennom Casabermeja og A-45, eller AP-46 hvis man har dårlig tid.

montesdemalaga-3

En del av furuskogen

Underveis er det mange steder med fantastisk utsikt over Malaga by, sjø og omkringliggende fjellene og dalene. Det høyeste punktet i fjellkjeden er 1032 meter og veien når nesten samme høyde. Oppe i naturparken, er det store skoger av Aleppofuru og mange andre treslag. Dyrelivet består blant annet av ekorn, villsvin, rev, ørn og en rekke andre fuglearter. Det er fem forskjellige løyper, alle tydelig merket.

Veien opp til Montes de Malaga er en gammel vei datert 1732, ble det tidligere kjent som C-345, men har nå skiftet navn til A-7000, men er også kjent som den Carretera de Colmenar og Los Montes.

montesdemalaga-7

Løypene er tydelig merket.

Det kan være litt vanskelig å finne veien fra Malaga og skiltingen i byen er dårlig, noen steder er det tegn på Carretera de Colmenar eller Camino Colmenar. Det kan også kjøres i motsatt retning, dvs. fra Colmenar, så er det mye lettere å finne frem.

Både Casabermeja og Colmenar er også byer som er verdt å se. Selve veien A-7000 er i god stand og ikke lenger så farlig som det var i gamle dager, da den var beryktet for sine landeveisrøvere.

Alle bilder er som vanlig klikkbare (åpnes i nytt vindu). Foto: Erixon Consulting.

montesdemalaga-5

I andre enden av vegen A-7000 ligger Colmenar.

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments