Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter, del 7

I del syv av vakre og mindre kjente steder i Spania ser vi på en by. En veldig undervurdert by, men likevel både vakker og verdt å se.

logrono-sentrum

Sentrumsgate i Logroño. Foto: Asprojuma

Det er så mye mer å se i Spania enn strender og storbyene Madrid, Barcelona, Granada og Sevilla. Disse er i seg selv byer som er verdt å besøke, men ofte glemmes perler i resten av Spania.

Nå handler det om Logroño, hovedstaden i La Rioja, den berømte vinregionen i Nord-Spania. Byen har alt som gjør livet fint; et vakkert gammelt sentrum med flere Pinco (tapas) barer enn du kan telle. Rett ved siden av sentrum, er det et område på fire kvartaler der det har hopet seg opp med over 50 førsteklasses tapasbarer.

Byen er med kontinentale standarder er ikke spesielt stor, da det bor litt over 150.000 innbyggere der. Den ligger vakkert til ved elven Ebro og pilegrimsruten Camino de Santiago passerer gjennom byen som dermed er et naturlig stoppested for mange pilegrimer. Byen er strategisk plassert mellom mange andre store byer, så byen er et godt utgangspunkt for å utforske Nord-Spania.

logrono-katedral

Katedralen i Logroño. Foto: Josep Renalias

Beliggenheten bidrar til at prisene er hyggelig lave og maten og vinen er av høyeste klasse. I tillegg er det, merkelig nok, nesten ingen turister her (bortsett fra hvilende pilegrimer).

Hvis du har dårlig tid og bare ønsker å gjøre det aller viktigste: Ta deg tid til å besøke en bodega og gå ut på byen for noen pinchos (tapas). Bodegas Franco-Españolas ligger tvers over elva sett fra den gamle bydelen, en fem minutters spasertur. Hemingway pleide å besøke den da han var på besøk i byen. Deretter går du tilbake over elva og tar en lunsj eller middag rundt Calle del Laurel og Calle San Juan, de berømte pinchogatene.

Man kan selvfølgelig besøke byen hele året, men den beste tiden er i oktober når bladene ute på vinmarkene endrer farge. Et annet bra tidspunkt er i september, når byens skytshelgen San Mateo feires, en feriauke med mye galskap.

logrono-elv-ebro

Logroño ligger ved elven Ebro.

Å komme seg dit
Logroño ligger 336 km fra Madrid, 152 km fra Bilbao og 468 km fra Barcelona. Selvfølgelig kan du reise dit med bil, men de har en flyplass (Aeropuerto de Logroño-Agoncillo) med faste avganger fra Madrid. Tog og buss er andre alternativer. Når det gjelder trafikk mellom Madrid og Logroño, så anbefaler jeg ALSA-bussen. Den tar omtrent samme tid som toget til en fjerdedel av prisen, og det er wifi om bord på bussene.

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments