Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter – del 6

Del seks av vakre og mindre kjente steder i Spania byr på en stor og flere små strender med kaldt vann, storslått natur og en liten landsby

playa-de-pantin

Playa de Pantin. Foto: el Buho nº30

Pantin (La Coruña)

Det handler om Pantin i Galicia, det for de fleste kanskje ganske ukjent nordvestre hjørnet av Spania. Å si at Pantin er ukjent er kanskje ikke helt riktig, selve stranden er veldig godt kjent blant surfere. Men mer eller mindre ukjent for resten av verden, og landsbyen Pantin er ikke spesielt godt kjent selv blant surfere fordi det er Valdoviño som er den største byen i området.

surfer-pantin

Pantin Classic 2010 – Jay Quinn. Foto: Ismael Mijan

Stranden i Pantin er relativt stor og ligger mellom to stup. Det er kjent for å være et av de beste stedene i Europa for surfing. Det er også en liten kanal hvor surfere kan snarveien de dagene når bølgene er større. Den internasjonale surfekonkurranse Pantin Classics har blitt avholdt her siden 80-tallet. Pantin er også egnet for nybegynnere siden surfeskolen (Pantin Surf Camp) holder til her.

 
playa-de-pantin

Pantin er en liten landsby som ligger mellom Valdoviño og Cedeira, og det sies at det var en gang et kystutkikkspunkt. Selve landsbyen Pantin har ingen monumenter eller spesielle severdigheter, men ligger pent mellom stranden, som egentlig heter «Playa de Rodo», og et stort fjell. Fra toppen av fjellet kan du se de omkringliggende landsbyene og flere små strender, inkludert Rosella, Graxal, Bale, Prados og Porto Carrizo. På fjellet skal det finnes en hestesko som tilhørte Santiagos hest. Det sies også at det skal finnes en spiker fra Kristi kors på fjellet.

pantin-utsikt
Å finne veien dit er ikke vanskelig. det ligger nord for Ferrol, i Spanias nordvestre hjørne, men her kommer for sikkerhets skyld et kart.

pantin-kart

Siden Pantin er fortsatt er et uutforsket paradis så finnes det ingen hoteller. Det er best å bo i nærliggende byer som Valdoviño, Cedeira eller Ferrol. Pantin er bare kjent for den årlige surfekonkurransen og at surfeakademiet bruker stranden til å surfe på. Som vanlig går det an å klikke på alle bildene. (åpnes i nytt vindu).

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments