Megafon Instagram

Spanske hemmeligheter, del 5

Del fem av vakre og mindre kjente steder i Spania tilbyr en variert natur og fint forfriskende badevann, noe som kan være nødvendig i sommervarmen

Embalse-de-la-Vinuela

Embalse La Viñuela. Foto: Wikimedia.

Nå handler det om La Viñuela, som både er en liten landsby med knapt 2000 innbyggere og en stor og vakker innsjø. Innsjøen heter «Embalse La Viñuela» er en kunstig innsjø og er en av Spanias største innsjøer. Innsjøen er drikkevannskilde og ingen motoriserte båter er tillatt, ellers alle former for vannsport tillatt. Det er en utmerket innsjø for bading og i tillegg kan du fiske i sjøen.

Omgivelsene
Området rundt er dramatisk med den dominerende massivet Maroma som er 2066 meter høy og er en del av Sierra de Tejeda. Området tilhører «Comarca de la Axarquía» på grensen mellom Málaga og Granada provinsene. Men det er under en times kjøring fra Malaga og bare 20 minutter fra Torre del Mar på Costa del Sol ved Middelhavet.

Embalse_de_la_Vinuela

Embalse La Viñuela. Foto: Wikimedia.

Bading
Som tidligere nevnt, er det en flott innsjø for svømming og det er nok av småstrender. Mange av dem med trær hele veien ned til vannet og det er også utarbeidet rasteplasser komplett med grill, bord og benker. Alle trærne og den rolige beliggenheten gjør at det er intenst fugleliv rundt innsjøen.

Mat og overnatting
For de som ønsker å spise eller tilbringe natten er det et par restauranter, og like utenfor landsbyen et lite fire-stjerners hotell «La Viñuela». Det er også en velutstyrt campingplass «Camping Rural Presa La Vinuela» som også har bungalower. Campingplassen er åpen hele året, og her er også familiens hunder velkommen.

For de som ønsker å gå i naturen, så er det nesten ubegrensede muligheter rundt hele innsjøen og de omkringliggende fjellene.

embalse-de-la-vinuela-wide

Embalse La Viñuela. Foto: Erixon Consulting.

 Kartembalse-de-la-vinuela-kart

Andre artikler i denne serien

Facebook Comments